Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijk hier: de livestream van Goodwood Festival of Speed 2022

Goodwood Festival of Speed is al sinds 1993 een van de belangrijkste weekenden voor autoliefhebbers. Hieronder kan je de livestream van Goodwood 2022 zien en lichten we de belangrijkste auto’s uit die jij kan verwachten.

In de beginjaren van het festival waren er doorgaan zo’n 10.000 bezoekers aanwezig, verspreid over een heel weekend. Al enkele jaren ligt het bezoekersaantal ver boven de 200.000.

Zie hier de livestream van Goodwood Festival of Speed 2022

Inmiddels is Goodwood Festival of Speed niet enkel meer fysiek in Engeland te zien, je kan ook vanaf je luie stoel de livestream volgen.

De organisatie stelt: Je kunt supercar-debuten verwachten van Lamborghini, Ferrari, Porsche, McLaren, Czinger, Aston Martin, Hispano Suiza, Koenigsegg, Maserati, Mercedes-AMG, Pagani en meer. Zie hier de volledige deelnemerslijst.

Vijf bijzondere verschijningen op Goodwood Festival of Speed 2022

Wij lichten vijf bijzondere verschijningen uit die je kan verwachten tijdens het Goodwood Festival of Speed 2022.

1. BMW M3 Touring

Na lang wachten is-ie er dan eindelijk, de BMW M3 Touring. De station maakt zijn debuut op Goodwood Festival of Speed 2022.

Festival of Speed 2022, livestream

De BMW M3 Touring komt er alleen met 510 pk afkomstig uit een 3,0-liter zescilinder. Wil je meer weten van de – nu al – geliefde station, klik dan hier om alle bekende ins en outs te lezen.

2. Pagani Huayra Codalunga

Met dank aan twee klanten die vroegen om een speciale Huayra te bouwen, presenteert Pagani tijdens Goodwood Festival of Speed 2022 de Codaluga-uitvoering.

Festival of Speed 2021

Onder de kap ligt een door AMG gebouwde V12, goed voor 840 pk en 1.100 Nm aan koppel. Dit terwijl de bolide slechts 1280 kilogram weegt.

3. Bentley Mulliner-project

Ook Bentley kan niet achterblijven tijdens Goodwood Festival of Speed 2022 en presenteert de Mulliner-project.

Vijfklapper voor Toyota: deze Le Mans winnaars gingen de Japanners voor

Het is nog onduidelijk wat de auto exact inhoud. Wel is bekend dat de Mulliner-creatie in navolging van de Bacalar debuteert en dus uiterst exclusief is.

4. Polestar 5

Niet alleen auto’s met ouderwetse brandstofmotoren zijn te zien in de Goodwood-livestream. Polestar komt op de proppen met zijn 5.

Polestar 5, elektrische auto,
(Afbeelding: Polestar)

Veel informatie van de EV is nog niet bekend. Maar dat het een erg krachtige elektrische auto is, mogen duidelijk zijn. Een 800 volt-batterij voorziet twee elektromotoren van elektriciteit. De krachtbronnen leveren tezamen 650 kW (884 pk) en 900 Nm aan koppel.

5. Ford Very Gay Raptor en Pro Electric SuperVan

Ford laat twee auto’s zien tijdens Goodwood Festival of Speed 2022. Allereerst de nieuwe Raptor met in een bijzondere LGBTQ+-uitvoering. Daarbij komt toont het de Ford Pro Electric SuperVan tijdens de Goodwood-livestream.

Ford Raptor, regenboog, Very Gay
Ford Raptor Very Gay. (Afbeelding: Ford)

Veel informatie over het busje is nog niet bekend. Ford zegt dat tussen de hillclimb-ritten door de Pro Electric SuperVan te bewonderen is in Fords paddock.

LIVESTREAM: Goodwood Revival 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.