Autovisie
Autovisie Video 17 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

LIVESTREAM: Goodwood Revival 2021

Een van de grootste, leukste, gezelligste en meest waanzinnige auto-evenementen op deze planeet, is ook dit jaar Goodwood Revival. Het Goodwood Motor Circuit ontvangt op 17, 18 en 19 september 2021 weer duizenden autoliefhebbers en racefans, al dan niet gekleed naar de jaren vijftig. Voor wie de oversteek naar Engeland niet kon maken, volg hier de live-stream van de Goodwood-organisatie. Drie dagen brullende twaalfcilinders, gillend rubber, lachen, interviews met hofshots uit de oude racetijden en nog veel meer.

Lees verder onder de foto’s

Foto-impressie Goodwood Revival 2018

Goodwood Estate

Lord March neemt de dagelijkse zorgen op zich over het Goodwood Estate, met het oude tot circuit omgetoverde vliegveld, Goodwood House, renbaan en golfbaan. Op het landgoed staat nota bene de Rolls-Royce-fabriek. Sinds 1991 behartigt hij als directeur van het Goodwood Estate de dagelijkse zorgen over huis en landgoederen. Goodwood Festival of Speed Sale Results 2015 003

Feesten als zijn grootvader

Na het overlijden van zijn grootvader, de Duke of Richmond and Gordon die als coureur in de jaren dertig populair was als Freddie March en die in 1948 het circuit van Goodwood openstelde, werd Charles March president van de British Automobile Racing Club. Na enkele zeer geslaagde Festivals in zijn voortuin met jaarlijks vele tienduizenden bezoekers, vertelt hij eerder tegen Autovisie over het begin. “Een paar leden van de BARC vroegen of er iets sportiefs met auto’s kon worden gedaan op de licht glooiende weg voor het huis. Dat gebeurde nota bene op een begrafenis”, zo legt hij uit. Lord March eist het idee niet op. Ieder die het Festival kent, beseft dat hem alle eer toekomt. Hij immers maakte het tot een unieke belevenis. Robocar+driving+by+Goodwood+House+at+testing

Wereldfaam

Wat begon als een tuinfeest voor een paar vrienden met mooie automobielen, kreeg wereldfaam. Bij de première stroomde betalend publiek onverwachts toe. “Natuurlijk kon Goodwood het geld goed gebruiken, de medewerking van de industrie was geweldig”. Hij slaagde erin de Lufthansa aan te trekken als sponsor, zodat unieke renwagens vanuit verre windstreken werden ingevlogen. Emotioneel was het moment dat hij in 1998 de eerste officiële ronde reed op het in oude luister herstelde Goodwood voor de Revival Meeting. Dat gebeurde in dezelfde Bristol waarmee zijn grootvader in 1948 hetzelfde deed. De Spitfire van Ray Hanna, die recht op hem afvloog, verraste hem. Luchtshows zijn deel van de Revival.

Eerste auto

Inmiddels zijn we wat de Revival betreft dik twintig jaar verder. Jaarlijks komen honderdduizenden mensen naar het circuit van Goodwood, dat in de rest van het jaar ook verhuurd wordt. Een team onder zijn verantwoording organiseert ook jaarlijks Goodwood Festival of Speed, dat in de geest is van het eerste onofficiële evenement van zijn opa, de heuvelklim op de oprijlaan van Goodwood House. Lord March is een petrolhead. Zijn eerste auto was een Morgan Threewheeler uit 1934, een originele. “Dat was een erg gevaarlijke auto. Hij had een achterwiel en die kwam er geregeld af”, verklapte hij eens tegen Autovisie. Hij bezit momenteel vele auto’s, inclusief een Rolls-Royce van zijn buurman, de Engelse autobouwer met de beroemde Spirit of Ecstasy.

Ultieme droomauto

Zijn ultieme droomauto is een Maserati A6 GCS, waarmee in 1954 op Le Mans werd gereden. Of hij die ooit in bezit krijgt? Er zijn er maar twee van op de wereld. Daar staat tegenover dat hij hoopt nooit in Datsun Chery gezien te worden. Nu is dat een auto die bij velen al van het netvlies is verdwenen. Uiteraard kan Lord March een hele Autovisie vullen met zijn verhalen. Een van de memorabele gebeurtenissen is een snelle rondes op Goodwood Motor Circuit met Walter Rohl in een Porsche Carrera GT. “Hij kwam uit Stuttgart over de weg met de auto en reed een paar flying laps op het circuit. Met mij ernaast. Dat was waanzinnig.” 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.