Autovisie
Autovisie Nieuws 11 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Terugblik op de week: het belangrijkste autonieuws

Het is zondag, een goed moment om terug te blikken op het belangrijkste autonieuws van deze week. Wat passeerde allemaal de revue?

Introductieversie Ioniq 5 al uitverkocht

Hyundai haalt in eerste instantie 200 exemplaren van de introductieversie van de Ioniq 5 naar Nederland. Al die exemplaren zijn al gereserveerd. De importeur meldt aan Autovisie dat er zelfs een wachtlijst voor het model bestaat. En dan te bedenken dat die auto bijna 60.000 euro kost. Maar dan krijg je ook een wel heel rijke versie:

Nederlander niet bang om 60.000 euro voor een Hyundai te betalen

Chevrolet Silverado gaat elektrisch

General Motors gaat zich ook flink ontwikkelen op elektrogebied. Het heeft de Hummer EV al voorgesteld, maar lepelt binnenkort ook een elektrische aandrijflijn in nóg een Amerikaanse icoon. Betekent dat ook dat dikke benzine- en dieselmotoren in de Silverado verdwijnen?

Van 1 op 6 naar 0 gram per kilometer: Chevrolet Silverado gaat elektrisch

Miniatuurauto verklapt plannen Mercedes-Benz

Mercedes-Benz heeft al aangegeven welke aandrijflijnen het in de gloednieuwe SL gaat leveren. Waar het mee start, is echter nog onduidelijk. Totdat we deze week een aanbieding kregen van de bouwer van de eerste miniatuurmodellen van de Mercedes-AMG SL.

Miniatuurauto verklapt Mercedes’ introductieplannen van de nieuwe SL

Alfa Romeo Tonale nog steeds niet klaar

We wachten er al jaren op: de Tonale. De SUV die ónder de Stelvio verschijnt in het gamma van Alfa Romeo, wordt opnieuw met drie maanden uitgesteld. Reden? De Tonale is niet indrukwekkend genoeg binnen het ‘nieuwe’ gamma van Stellantis.

Nog steeds geen groen licht voor langverwachte SUV van Alfa Romeo

Cyberster nu al in vol ornaat

MG deelde onlangs pas de digitale afbeeldingen van de Cyberster. De tweezits roadster staat voor de Shanghai Auto Show op het programma, maar liet zich deze week al zien. Qua specificaties blijft er nog veel onduidelijk, maar we zien nu al wel goed hoe MG over haar toekomst nadenkt. Hoop jij dat de MG Cyberster er komt en een ode brengt aan de beroemde MGB Roadster uit de vorige eeuw?

Het laatste autonieuws

Al het laatste autonieuws vind je op onze website. Ben je op zoek naar achtergrondverhalen áchter het nieuws dat je online vindt? Lees dan verder in Autovisie Magazine, waar we inside information met je delen. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in autoland. Liever ons magazine digitaal lezen? Hier lees je hoe dat moet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.