Autovisie
Autovisie Nieuws 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Miniatuurauto verklapt Mercedes’ introductieplannen van de nieuwe SL

De nieuwe Mercedes-AMG is aanstaande en dat betekent voor de liefhebbers van het Duitse merk dat er ook een miniatuuruitgave aanstaande is. Dankzij die verkleinde verzamelaarseditie weten we ook welke uitmonstering bij de verkoopstart aanwezig is. Het is de Mercedes-AMG SL 63.

Schaalmodellenfabrikant iScale heeft de verantwoording over de miniatuuruitgave en brengt hem voor de dealerorganisatie van Mercedes-Benz in voorlopig twee kleuren. De miniatuuruitgave is achttien keer kleiner dan het origineel. Hoe de auto eruit komt te zien, onthult iScale noch de merchandising-afdeling van Mercedes-Benz. De échte auto wordt binnenkort gepresenteerd, waarna de miniatuuruitgave volgt.

Mercedes-AMG SL

Nieuwe Mercedes-AMG SL vervangt GT Roadster

Hoe de Mercedes SL model stond voor de eerste SLK | SW193

van 43 tot 73

In dit geval is het schaalmodel in grootte 1:18 aangekondigd, maar de Duitse autobouwer laat er ook een kleinere versie van maken. De 1:43 zal echter niet veel later worden gepresenteerd. Later komen ook andere motoriseringen beschikbaar. Het voorlopige topmodel SL 63 mag de spits afbijten. Later verschijnt zeker de SL 73 en zo mogelijk ook de 43. Mercedes-Benz brengt de onder de interne codenaam R232 ontwikkelde SL louter onder de vlag van AMG. De aanduidingen luiden 43, 53, 63 en 73. In het echte model zorgt een 3,0-liter zescilinder of een 4,0-liter V8-motor voor de aandrijving. Alle krachtbronnen krijgen elektrische ondersteuning, zodat de vermogens variëren van 435 pk tot dik 700 pk. Het topmodel SL 73 krijgt zelfs een stekkeraansluiting. Dat is dus een plug-in hybride.

MERCEDES-AMG SL
Schulte

Korte levertijd

In welke tijdsspanne Mercedes-AMG de SL, die hierboven als computerreddering staat afgebeeld, uitbrengt, is niet bekend. Vast staat dus dat de SL 63 de eerste versie is die de autobouwer beschikbaar heeft. De levering staat gepland voor de zomer van 2021. Tenminste, als we het over de daadwerkelijke roadster hebben. De miniatuuruitgave volgt al voor de marktintroductie. Wie het model vandaag bestelt, moet er nog een paar maanden op wachten. Maar de levertijd voor de échte Mercedes-AMG SL is nóg langer. En die versie is ook een stuk duurder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.