Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 22 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De Teardrop-camper is een powerbank en caravan voor je elektrische auto

Op vakantie met je elektrische auto (met caravan) of elektrische camper valt niet altijd mee. Je moet in veel gevallen van tevoren goed je route uitstippelen en dan maar hopen dat er geen rij Nederlandse vakantievierders voor de lokale laadpaal in Zuid-Frankrijk staat.

Voor dit probleem heeft het bedrijf Colorado Teardrops nu een oplossing. Zij bieden een zogeheten Teardrop-camper aan die fungeert als powerbank voor je elektrische auto.

Geen camper, maar een caravan

Een vakantiewoning die je met de trekhaak achter je aantrekt noemen we in Nederland geen camper maar een caravan. Laat je niet verwarren door de naam, want de tweewielige druppel is alles behalve een camper.

Slim is-ie daarentegen wel. De caravan draagt een 75 kWh-batterij op de bodem. Dit betekent in theorie dat je een elektrische auto als de Tesla Model 3 Standard Range bijna twee keer kunt opladen. Dit kan zelfs met een DC-snellaadaansluiting die op de camper zit.

Wellicht geen betere actieradius, ondanks de powerbank

Of je ook echt een betere actieradius hebt dan zonder trailer is nog maar de vraag. De Teardrop-camper is weliswaar erg aerodynamisch vormgegeven, maar een aanhanger heeft een gigantische impact op het rijbereik.

Teardrop, camper, caravan, elektrische auto, powerbank
(Afbeelding: Colorado Teardrops)

Is de caravan ook leeg dan kan deze aan dezelfde laadpaal laden als je elektrische auto. Of je mede-EV-rijders blij zijn dat je twee laadpalen bezet houdt, is een tweede.

De Teardrop is een echte caravan voor je elektrische auto

Naast dat de Teardrop-camper een powerbank is, biedt hij genoeg slaapplek voor maximaal vier personen. De caravan beschikt over een stapelbed en een queensize matras. Van de slaapkamer is ook een zitkamer met eettafel te maken.

Teardrop, camper, caravan, elektrische auto, powerbank
(Afbeelding: Colorado Teardrops)

Aan de achterkant van de elektrische auto-caravan vinden we een uitschuifbare keuken met gasstelletje en stromend water.

De Loki Basecamp Icarus is een ultieme offroad-camper

De Teardrop-camper caravan is verkrijgbaar vanaf 45.000 dollar (een dikke 38 mille). Met dezelfde opties als de trailer op de foto’s kost hij 10.000 dollar meer (bijna 47 mille). De caravan is nu al te reserveren als je een aanbetaling van 10.000 dollar doet.

Teardrop, camper, caravan, elektrische auto, powerbank
(Afbeelding: Colorado Teardrops)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.