Remco Slump
Remco Slump Nieuws 12 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Te koop: Waarom deze Mercedes-AMG GT 63 een tennisbalkleur heeft

In de Duitsland kost de Mercedes-AMG GT 63 S E Performance net geen 200.000 euro. Dus is de vraag: waarom is de verwachte opbrengst van dit tennisbalkleurige exemplaar dan 250.000 euro?

Simpel. Deze Mercedes-AMG GT 63 enzovoort enzovoort (we gaan niet de hele tijd die typeaanduiding uitschrijven) is uniek. In de zin dat er maar één in deze configuratie is gebouwd.

Mercedes-AMG GT 63 ontworpen met Roger Federer

De auto is ontworpen in samenwerking met tennislegende Roger Federer, die tijdens zijn loopbaan merkambassadeur van Mercedes was. Je begrijpt nu dus waarom de vierdeurs coupé een tennisbalkleur heeft. Electric Beam, zo noemt Mercedes de tint.

De vierdeurs Mercedes-AMG GT 63 is gloednieuw en heeft geen kenteken

RM Sotheby’s veilt de AMG op 26 november in München. De opbrengst, waarschijnlijk tussen de 200.000 en 250.000 euro, gaat naar een goed doel.

Mercedes-AMG GT 63
(Afbeelding: RM Sotheby’s)

Overigens ben je er dan als koper nog niet, want over het hamerbedrag en de commissie ben je ook BTW verschuldigd (en BPM, als je hem in Nederland registreert). De auto is gloednieuw en heeft nooit een kenteken gehad.

Topmodel van de AMG GT 4-Door-reeks met 843 pk

Mercedes-AMG biedt meerdere varianten van de GT 4-Door aan. Helemaal bovenaan het leveringsprogramma staat de GT 63 S E Performance, die een 4,0-liter twinturbo V8 combineert met hybridetechniek voor een vermogen van 843 pk.

Mercedes-AMG GT 63
Mercedes-AMG GT 63. (Afbeelding: RM Sotheby's)

De prestaties van de geëlektrificeerde sportwagen zijn immens. De Mercedes-AMG GT 63 sprint in 2,9 seconden naar 100 km/h en haalt een top van 316 km/h. Licht is-ie niet, want door de toevoeging van elektrotechniek springt de weegschaal naar 2380 kilo.

Roger Federer tenniste 550 miljoen euro bij elkaar

Roger Federer is dit jaar gestopt als tennisser. Hij heeft in zijn meer dan twintigjarige carrière 103 toernooien gewonnen, waaronder twintig grand slam-titels. Met name door sponsorships heeft de Zwitser een vermogen van zo’n 550 miljoen euro vergaard.

Mercedes-AMG GT 63
(Afbeelding: RM Sotheby’s)
Mercedes-AMG GT 63
(Afbeelding: RM Sotheby’s)
Mercedes-AMG GT 63
(Afbeelding: RM Sotheby’s)

De eerste, de sterkste: Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.