Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Sjoerds Weetjes 26 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Waarom de dealer deze Mercedes-AMG GT nooit ziet | Sjoerds Weetjes 384

Welke prijslijst je van de Mercedes-AMG GT ook pakt, geen enkele editie vermeldt een GT Track Series. En toch was de sportcoupé te koop.

Je moest er dan ook niet voor bij de lokale dealer zijn, want de fabrikant verkocht de sportcoupé rechtstreeks vanuit het hoofdkantoor van AMG. En de zoektocht naar klanten, leverde toch geen enkel probleem op. Maak kennis met de meest exclusieve GT-versie.

De Mercedes-AMG GT track Series

Toen Mercedes-AMG ruim tien jaar geleden werkte aan de ontwikkeling van de GT wist het management precies in welke versies en varianten de sportwagen zou verschijnen. Het merk plande alleen een coupé en in totaal zou de autobouwer vier verschillende karakters uitbrengen.

Nu tien jaar na de lancering, het moment dat de tweede generatie de weg op gaat, zijn er van de eerste editie twéé carrosserievarianten verschenen en een veelvoud aan uitvoeringen, inclusief de GT-basisversie en de knetterharde Black Series, gemaakt. Aan de vooravond van het productie-einde bracht Mercedes-AMG snel nog een gelimiteerde uitvoering uit, een uitvoering waarvan het ook nooit de bedoeling was om die te lanceren. En dat model is de Track Series.

In deze aflevering van Sjoerds Weetjes vertelt Sjoerd van Bilsen je alles over die speciale versie van de Mercedes-AMG GT. Hij laat je de coupé – hiervan bestaat echt geen roadster-variant van – uitvoerig zien en legt alle details van de bijzondere uitvoering uit. Hij geeft onder andere aan waarom er slechts 55 stuks zijn gebouwd en waarom je deze versie niet voor woon-werkverkeer kunt inzetten.

premiumDeze Mercedes CLE bewijst: de cadeauklasse bestaat nog

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.