Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 16 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Succes Mustang Mach-e is een verrassing voor Ford zelf

“Het is moeilijk om de vraag te beantwoorden”, zegt Fords topman Jim Farley op Twitter over het verkoopsucces van de Ford Mustang Mach-e. Reden voor hem om de productie van de elektro-auto te verhogen. In 2023 komt de bouw van het model op een niveau te liggen dat drie keer zo hoog ligt als dit jaar.

Voor 2023 plant Ford een jaarproductie van meer dan 200.000 stuks. Met dat volume moet aan de vraag in Noord-Amerika en Europa worden voldaan, gelooft Farley. De eerste stappen om de bouw van de Mustang Mach-e op te voeren worden in 2022 gezet. Voor Ford is de grote vraag naar de elektrische Mustang een enorme verrassing.

Productieverhoging

De Amerikaanse autobouwer hield in eerste instantie rekening met een jaarverkoop van zo’n 50.000 stuks. Uit productieverhoging blijkt dat de fabrikant al meer exemplaren maakt dan het oorspronkelijk plande. Uitgaande van meer dan 200.000 stuks per jaar voor 2023, zit de autobouwer dus nu op zo’n 70.000 units op jaarbasis.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Direct verkocht

Dat Ford met de Mustang Mach-e een succesmodel in handen heeft, werd al snel duidelijk. Waar in de Verenigde Staten de meeste auto’s uit voorraad worden verkocht, waren de auto’s die de fabrikant bij de dealers afleverden op voorhand al gereserveerd.

Mexicaanse fabriek

Volgens Amerikaanse media creëert Ford de extra productiecapaciteit door de introductie van nieuwe modellen in de Mexicaanse fabriek uit te stellen. In de faciliteit wil Ford ook de volledig elektrisch aangedreven Ford Explorer en Lincoln Aviator gaan bouwen. De twee staan voor halverwege 2023 gepland. Ze zullen nu in december 2024 in productie gaan. Mogelijk gaat Ford het duo elders maken.

Shelby Mustang Mach-E GT lijkt een kwestie van tijd

Duik in de prijslijst: Ford Mustang Mach-E GT, hoe duur?

Vertraging

In Nederland staan momenteel 3066 exemplaren van de elektro-‘Stang geregistreerd. Het eerste model werd hier te lande op 16 maart 2021 op naam gezet. Dat was later dan gepland. Door de coronacrisis was Ford genoodzaakt om de ontwikkeling van de auto te onderbreken, waardoor het project later dan gepland werd afgerond. Toen Ford de Mustang Mach-e klaar had, kon de productie door een fabrieksonderbreking niet in productie gaan. Zodoende kwam de auto niet eind 2020 op de markt, maar begin 2021. Er moest zelfs voor de uitlevering een modificatie worden doorgevoerd.

Verbeterde actieradius

Ford introduceert binnenkort een opgewaardeerde versie. Het merk werkt aan gewichtsbesparende voorzieningen voor de auto, wat de efficiëntie van de aandrijflijn ten goede moet komen. De actieradius zal in de verbeterde versie hoger liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.