Autovisie
Autovisie Nieuws 4 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Duik in de prijslijst: Ford Mustang Mach-E GT, hoe duur?

De Ford Mustang Mach-E GT vormt het absolute topmodel van de Mach-E-line-up. Hij is inmiddels te bestellen en online samen te stellen. Een duik in de prijslijst geeft inzicht in de mogelijkheden.

Levering Mach-E GT

De Mustang Mach-E GT van Ford heeft een 98 kW batterij, ongeveer 500 kilometer range (WLTP), speciaal afgestelde wielophanging, MagneRide-demping en een heuse Untamed Plus-rijmodus. De levering van de eerste exemplaren start in het vierde kwartaal van 2021.

860 Nm aan koppel!

De prestaties liegen er niet om. Twee AC-elektromotoren drijven afzonderlijk de voor- en achterwielen aan en produceren een gecombineerd vermogen van 358 kW (487 pk). Het ongekende koppel van 860 Nm is bijna 15 procent hoger dan dat van de exclusieve, ultra-high-performance Ford GT. Het resulteert in een 0-100-tijd van slechts 3,7 seconden.

Drie kleuren

Ford communiceert een vanafprijs van 75.490 euro, maar feitelijk is dat 76.890 euro. Voor een van de drie kleuren moet je namelijk altijd 1.400 euro bijbetalen. Er is keuze uit Cyber Orange, Grabber Blue of Dark Matter Gray. Cyber Orange en Grabber Blue zij specifieke Mach-E GT-kleuren. De keuze valt op Cyber Orange.

Rijke uitrusting

Welke opties blijven er naast de carrosseriekleur nog over? Want de basisuitrusting is al behoorlijk uitgebreid. Zo rust Ford de Mustang Mach-E GT uit met Ford Performance-sportstoelen, 20-inch lichtmetalen wielen, sportievere carrosseriestyling en meer.

Blijven er nog opties over?

Voor de interieurkleur is er niets te kiezen. Ford levert de Mach-E GT altijd af met suède in de kleur Black Onyx. De optielijst is verder uiterst beperkt. Sterker nog: je kunt alleen nog kiezen voor een vast panoramadak met warmtewerende voorruit. Die kost je 1.100 euro extra. Een full-option Ford Mustang Mach-E GT kost je dus 77.990 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.