Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 16 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Mercedes trekt keutel in, Max Verstappen definitief wereldkampioen

Max Verstappen hoeft niet meer te vrezen dat zijn wereldtitel in de rechtbank in gevaar komt. Het Formule 1-team van Mercedes heeft besloten af te zien van een beroepszaak.

Na de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi had de Duitse renstal wel laten weten “de intentie” te hebben in beroep te gaan tegen beslissingen van de stewards in het slot van de race.

Max Verstappen ontvangt donderdag bokaal

Enkele dagen later heeft Mercedes besloten af te zien van juridische stappen. Verstappen is daardoor nu helemaal zeker van de wereldtitel. De 24-jarige Nederlander ontvangt donderdagavond op het gala van de internationale autosportfederatie FIA de bijbehorende bokaal.

De 24-jarige coureur van Red Bull profiteerde in Abu Dhabi van een safetycarfase in het slot van de race. Verstappen lag zo’n 12 seconden achter op de leidende Lewis Hamilton, maar kon weer aansluiten bij de Mercedes-coureur nadat Nicholas Latifi was gecrasht. De wedstrijdleiding besloot vijf achterblijvers tussen Hamilton en Verstappen weg te halen, waarna de race vlak voor het ingaan van de laatste ronde weer werd vrijgegeven. In de slotronde slaagde Verstappen er op nieuwe banden in om de Brit te passeren. Het leverde de Red Bull-coureur zijn eerste wereldtitel op.

“Nederlaag kunnen accepteren”

Max Verstappen heeft zich naar eigen zeggen druk gemaakt over een mogelijke beroepszaak van Mercedes. “Ik houd me daar niet mee bezig”, aldus Verstappen. “Je moet een nederlaag kunnen accepteren, hoeveel pijn het ook doet. Ik denk dat daar wel een verschil in zit tussen de twee teams.”

F1-auto van Max Verstappen volgend jaar te zien in Maastricht

Verstappen benadrukte dat zijn grote doel, wereldkampioen worden in de Formule 1, nu is behaald. “Maar het verandert mijn leven niet. Ik ben nog steeds dezelfde persoon, ik heb dezelfde vrienden en ik woon in hetzelfde appartement.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.