Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 14 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

F1-auto van Max Verstappen volgend jaar te zien in Maastricht

Fraai nieuws voor de Formule 1- én klassiekerliefhebber. InterClassics Maastricht heeft een nieuwe datum voor 2022 aangekondigd en de F1-auto van Max Verstappen weten te bemachtigen.

InterClassics Maastricht was onlangs genoodzaakt wéér een streep door een reeds gepland evenement te zetten. Door de coronacrisis kon het geliefde klassiekerfeest in januari van volgend jaar niet plaatshebben. Wel liet het weten naar een nieuwe datum voor het evenement te zoeken. Die is nu gevonden. Van 8 tot en met 11 september openen de deuren van MECC Maastricht, om klassiekerliefhebbers te verwelkomen.

Red Bull RB16B van Max Verstappen

Wie de autosportagenda een beetje in de gaten heeft gehouden, weet dat dat ‘t weekend na de Grote Prijs van Zandvoort 2022 is. En dus staat ook InterClassics Maastricht stil bij de Zandvoortse racehistorie. Op de beurs zal een aantal legendarische F1-auto’s staan, waaronder die van de kersverse wereldkampioen Max Verstappen. Je leest het goed: de Red Bull RB16B waarmee Verstappen dit jaar Lewis Hamilton versloeg, staat tentoongesteld in Maastricht. Gaaf!

Max Verstappen Qatar race 2021
(Afbeelding: EPA/ Noushad Thekkayil)

Ook is er iets minder goed nieuws voor de liefhebbers van youngtimers. De organisatie had voor 2022 namelijk een nieuw evenement in de steigers staan. Het ging om de Youngtimer Show, een beurs die gericht is op auto’s van de bouwjaren 1980 tot 2010. Die beurs zou oorspronkelijk plaatsvinden op de data waarop nu InterClassics Maastricht gepland staat. Daardoor schuift de Youngtimer Show een jaartje door.

Zelf racen in een klassieker of youngtimer? Dit is het HARC NK!

Rallyauto’s

Wel laat de organisatie vast weten welke auto’s centraal staan tijdens dat evenement, en daar word je hoogstwaarschijnlijk enthousiast van. Het gaat op de Groep B- en Groep 4-auto’s, oftewel de absolute legendes uit de internationale rallysport. Maak je dus al op voor auto’s als de Audi Quattro, Lancia Delta en Renault 5 Turbo. Een datum kondigt de organisatie waarschijnlijk in de loop van volgend jaar aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.