Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Net iéts beter, Mazda geeft update aan 2022 Mazda MX-5 ND

Mazda lanceert een update voor de Mazda MX-5. Naast dat de Japanners meer kleuropties toevoegen voor het in- en exterieur, wordt de wegligging van de geliefde roadster voor het nieuwe modeljaar verbeterd.

Kinematic Posture Control (KPC), zo noemt Mazda de nieuwe technologie waarmee de tweezitter zich nog stabieler moet gedragen bij stevig bochtenwerk en op een ongelijkmatige ondergrond.

Een beter weggedrag

Het systeem detecteert snelheidsverschillen tussen de achterwielen bij het nemen van een bocht. Vervolgens wordt het binnenste wiel licht afgeremd, zodat de auto nog beter van richting kan veranderen en dus sneller door de bocht gaat.

Kleur: Platinum Quartz Metallic. (Afbeelding: Mazda)

Daarbij is de multi-link achterwielophanging van de 2022 Mazda MX-5 verbeterd, waardoor de koets minder overhelt in een bocht. Niet dat de oudere ND-modellen dit niet goed deden. Zoals je kunt lezen genoten we over de duistere wegen van Transfăgărășan namelijk van de gretigheid waarmee de Japanner instuurt, en de speelsheid waarmee hij de ideale lijn volgt. De geüpdate versie moet dit dus nog iets beter doen.

Het KPC-systeem heeft geen invloed op het gewicht van de Mazda MX-5 en wordt standaard toegepast op alle 2022-modellen.

Meer keus, hetzelfde design

Het ontwerp van de Mazda MX-5 blijft identiek aan dat van eerder modeljaren. Er komt enkel een carrosseriekleuren bij: Platinum Quartz Metallic.

In het interieur kunnen kopers kiezen voor de nieuwe kleur Terracotta. Daarnaast zijn de twee luxere uitvoeringen, de Sportive en Signature, iets aangepast. De Signature-modellen krijgen een wit nappaleer interieur met een donkerrode softtop of twin-tone dak – in geval van de Retractable Fastback.

Vijf redenen waarom je (niet) een tweedehands Mazda MX-5 moet kopen

De Sportive-uitvoering, met Recaro sportstoelen, Bilstein-onderstel en strutbar, is voorzien van een zwarte softtop (voorheen een grijze). Deze uitvoering is alleen met de 2,0-liter viercilinder (184 pk) te bestellen. De andere modellen komen ook met de 1,5-liter viercilinder met 132 pk.

Prijzen 2022 Mazda MX-5 ND

De 2022 Mazda MX-5 staat januari 2022 bij de dealers en is nu al te bestellen. De vanafprijs is 37.490 euro. Wil je in plaats van een softtop de Retractable Fastback, dan ben je 2.500 euro meer kwijt. De variant met 184 pk is 5000 euro duurder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.