Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 1 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Shelby Mustang Mach-E GT lijkt een kwestie van tijd

Dat er nog een sterkere versie van de elektrische Mustang Mach-E GT komt, lijkt een kwestie van tijd. Op de SEMA-beurs in Las Vegas stellen Ford en Shelby die auto namelijk tentoon.

Een grote verrassing is dat model dan ook niet. Ford was zich namelijk bewust van alle controverse rondom het gebruik van de Mustang-naam voor een elektrische crossover. En dus werd in een vroeg stadium al besloten dat er sowieso een sterke GT-versie van het model zou verschijnen. Die kennen we inmiddels als 487 pk sterke elektromachine, die het direct moet opnemen tegen de Tesla Model Y Performance.

Duik in de prijslijst: Ford Mustang Mach-E GT, hoe duur?

Niet uitgesloten

Maar dat er mogelijk meer in het vat zou zitten voor de elektrische Mustang, was toen ook al duidelijk. Een traditionele Shelby-versie is namelijk nooit uitgesloten. Dat-ie er definitief komt, lijkt zeker nu Ford op zijn beursstand in Las Vegas een conceptversie van die auto voorstelt.

Ford Mustang Shelby Mach-E GT

Hij heet, heel onverrassend, Shelby Mustang Mach-E GT. Die is gemaakt om ‘de prestaties van de volgende generatie elektrische auto’s van Ford te verbeteren’. De carrosseriepanelen van deze Shelby-versie zijn gemaakt van koolstofvezel. Ze zijn bovendien aangepast voor een verbeterde aerodynamica, zoals bijvoorbeeld de grote ventilatieopeningen in de voorklep.

Mach 1 en Shelby GT500: Ford Mustangs zoals ze horen te zijn – Review

Meer dan 500 pk

Ongetwijfeld is deze Mach-E van Shelby ook sterker dan de reeds bekende GT van Ford, maar over specificaties praat de autobouwer niet. Ga in ieder geval uit van meer dan 500 pk en 900 Nm koppel. Ook zal deze Shelby-versie in minder dan 3,7 seconden naar de 100 km/h kunnen sprinten. Dat zijn immers de cijfers die de Mustang Mach-E GT zelf al op de mat legt.

Ford Mustang

Wel meldt Shelby dat het een aantal andere componenten heeft aangepast. Denk bijvoorbeeld aan de MagneRide-dempers die door Shelby zijn getuned, of de Michelin Pilot Sport EV-banden die om de 20-inch wielen zijn gevouwen. In de Mach-E GT plaatst Shelby Recaro-stoelen en verschillende emblemen van de legendarische autobouwer.

Mustang-traditie

Dat deze Shelby-versie in de toekomst verschijnt, lijkt een kwestie van tijd. Het past namelijk helemaal in de traditie van de originele Mustang, waarvan ook heerlijke Shelby-versies zijn verschenen. Bovendien sluit Ford af met de volgende woorden: “Geïnspireerd door Carroll Shelby’s eigen droom voor elektrische prestaties, is dit een blik op wat er zou kunnen komen van het legendarische performancemerk.”

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.