Autovisie
Autovisie Nieuws 15 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Sojasausje over Renault Kangoo resulteert weer in Japanse bestelauto

Q-Bic, Kubistar, NV250; de lijn van compacte bedrijfswagen wordt door Nissan voortgezet. Voor het toekomstige model, dat later dit jaar op de markt moet komen, doen de Japanners wederom een beroep op alliantiepartner Renault.

Als basis voor de nieuwe bedrijfswagen dient de Renault Kangoo. De Franse presenteerden hun model al eind vorig jaar en nemen de auto binnenkort in de verkoop. Nissan laat de productie van de compacte bestelauto over aan de Franse zakenpartner. De Nissan-versie ziet in Frankrijk het levenslicht. Van daaruit rolt Nissan het model uit over heel Europa. Renault Kangoo

Kangoo incognito

Hoe de nieuweling gaat heten, is nog niet bekend. Nissan hint namelijk naar een andere aanduiding dat op het huidige model wordt toegepast. De bestaande editie luistert naar de naam NV250. De Japanners zouden de auto net zo goed Kangoo kunnen noemen, want de onderlinge verschillen tussen de Renault- en Nissan-telg zijn klein. Het verleden wijst uit dat de aanpassingen beperkt blijven tot hoofdzakelijk een andere bumper met geïntegreerde Nissan-grille.

Ook met elektrische aandrijflijn

Nissan krijgt de nieuweling vanuit Renault geleverd met verbrandingsmotoren en een elektrische aandrijflijn. Het gaat om dezelfde aandrijflijnen die Renault gaat aanbieden. Voor welke lengtevarianten Nissan kiest, is nog niet bekend. Vast staat dat de bedrijfswagen er in meerdere types komt. De autobouwer komt binnenkort met alle details.

Mercedes T-Klasse - citan
Mercedes T-Klasse 2021, computerillustratie Schulte Design

Concurrent Peugeot Rifter

Nissan kiest ervoor om de bedrijfswagen ook met een achterbank aan te gaan bieden. Deze uitvoering zal zich niet zozeer richten op bedrijven die personeel moeten vervoeren, maar er komt een rijk en frivool aangeklede uitvoering voor particulieren. Met de editie wil Nissan zich richten op de vijf- tot zevenpersoons Peugeot Rifter, Citroën Berlingo en Opel Combo Life.

Mercedes doet ook weer mee

Nissan is niet het enige merk dat de Renault Kangoo onder eigen label in het programma krijgt, ook Mercedes-Benz adopteert het Franse model. Bij de Duitsers heet het bedrijfswagen-type Citan. Voor de personenautoversie introduceert Mercedes-Benz een nieuwe letter, de T. Deze T-Klasse komt in 2022, terwijl de Citan II er al eind dit jaar komt. Net als de Renault Kangoo en de Nissan-afgeleide rolt de Mercedes-variant in Frankrijk van de band.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.