Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 21 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 snelste auto’s ter wereld

Met de komst van elektrische auto’s, is de wereld van de snelle hypercars opgeschud. Voor nul-naar-honderd-tijden van minder dan 3 seconden hoef je niet meer bij Bugatti of Koenigsegg, maar kan je ook bij Tesla aankloppen. Toch wordt in het rijtje van de vijf snelste auto’s ter wereld de dienst uitgemaakt door hypercarfabrikanten.

Bij de top vijf snelste auto’s ter wereld kijken we naar topsnelheid. Deze auto’s sprinter ook allemaal heel snel vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur.

Dit zijn de vijf snelste auto’s ter wereld

Niet alle auto’s in het lijstje zijn al in productie of hebben de topsnelheid al gehaald.

  1. Koenigsegg Jesko Absolut (De snelste auto ter wereld)

Koenigsegg claimt dat de Jesko Absolut de snelste auto ter wereld is. Met zijn 1600 pk haalt voortkomend uit een 5,0-liter V8 met twee turbo’s, moet het Zweedse snelheidsmonster 531 kilometer per uur halen. Dit is echter nog niet gebeurd.

Snelste auto ter wereld, auto's
(Afbeelding: Koenigsegg)
  1. Bugatti Bolide

De Bugatti Bolide heeft een nog bruter motorblok: een W16 met vier turbo’s en 8 liter aan slagvolume. De krachtbron levert 1825 pk en zou een topsnelheid van meer dan 500 kilometer per uur moeten halen. Dit al na 20,16 seconden vanuit stilstand.

bugatti bolide, snelste auto ter wereld, auto's
(Afbeelding: Bugatti)
  1. Hennessey Venom F5

Ook Hennessey Venom F5 staat in het rijtje met de snelste auto’s ter wereld. De 1817 pk sterke 6,6-liter V8 moet ervoor zorgen dat de hypercar meer dan 500 kilometer per uur haalt.

Hennessey Venom F5 revolution, hypercar, snelste auto ter wereld, auto's
(Afbeelding: Hennessey)
  1. SP Automotive Chaos

SP Automotive Chaos, wellicht heb je er nog nooit van gehoord. Het merk belooft een 3000 pk sterke hypercar te leveren met een V10 met twee turbo’s. Ook deze bolide moet meer dan 500 kilometer per uur halen. Als-ie ooit komt.

SP Automotive Chaos
(Afbeelding: SP Automotive)
  1. Bugatti Chiron Super Sport 300+ (Feitelijk de snelste auto ter wereld)

Een lijst met snelste auto’s ter wereld is niet compleet zonder de Bugatti Chiron. Sterker nog, deze bolide had eigenlijk op nummer 1 moeten staan want deze hypercar heeft wel echt de topsnelheid gehaald. Verwijder je de begrenzer van de 1600 pk sterke hypercar, dan kan je harder dan 490 kilometer per uur rijden.

Dit is hoe vervuilend plug-in hybrides daadwerkelijk zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 snelste auto’s ter wereld
Sluiten