Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 21 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze 4 vergeten auto’s uit de 00’s ken je nog niet

Elke decennium heeft zijn eigen soort auto’s met unieke kenmerken. Hoewel er altijd een paar modellen in je geheugen blijven hangen, is de kans groot dat je deze vier vergeten auto’s uit de 00’s niet kent.

Als Autovisie-lezer weet je waarschijnlijk meer over auto’s dan de gemiddelde Nederlander. Herken je al deze modellen? Dan ben je een echte kenner. Wil je je kennis nog meer testen? Doe dan bijvoorbeeld deze kennisquiz over two-tone modellen uit Japan.

Deze vier vergeten auto’s uit de 00’s ken je nog niet

1. Saleen S7

De S7 is een Amerikaanse supercar die werd gebouwd door Saleen. De auto werd in 2000 geïntroduceerd en wordt gekenmerkt door zijn scherpe lijnen.

Vergeten auto's 00's, saleen s7
(Afbeelding: Wheelsage)

Onder de motorkap ligt een dikke 7,0-liter V8 die goed is voor 558 of 760 pk. Met een nul-naar-honderd-tijd van 2,7 seconden en een topsnelheid van net geen 400 kilometer per uur, is het een bloedsnelle supercar. Hoeveel er van deze vergeten auto uit de 00’s exact zijn gebouwd, is onduidelijk. Dat de S7 zeldzaam is, moge duidelijk zijn.

2. Devon GTX

Ook de Devon GTX komt uit Amerika. De auto werd tussen 2006 en 2010 geproduceerd. Onder de motorkap ligt een 8,4-liter V10 van een Dodge Viper. Deze krachtbron is goed voor 640 pk.

Devon GTX, Vergeten auto's 00's,
(Afbeelding: Devon)

Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint de Amerikaan in 3,4 seconden. Het versnellen stopt pas bij 322 kilometer per uur. De Devon GTX is nooit in productie gegaan. Slechts twee conceptmodellen zijn er geproduceerd. Een echte vergeten auto uit de 00’s!

3. SSC Ultimate Aero

Het merk SSC ken je waarschijnlijk wel. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren al meerdere recordpogingen gedaan om de allersnelste auto ter wereld te worden. Echter, ook in de 00’s was het merk al actief met bizzare topsnelheden.

Ze brachten in 2007 de SSC Ultimate Aero TT op de markt. Een supercar met een 6,3-liter V8 die goed is voor 1.183 pk. Met een nul-naar-honderd-tijd van 2,78 seconden en een topsnelheid van 414 kilometer per uur is het een bizarre ‘vergeten’ auto.

4. Wiesmann MF3

De MF3 is een bijzondere auto van het merk Wiesmann. Wiesmann kennen we natuurlijk van zijn coupés en roadsters met retrostyling. De MF30 en MF3 hadden een zescilinder lijnmotor van BMW, terwijl de latere GT MF4 en GT MF5 waren uitgerust met V8- of V10-motoren van het merk.

Wiesmann MF3
(Afbeelding: Wheelsage)

In de fabriek worden slechts 200 auto per jaar geproduceerd. Alleen echte liefhebbers kennen het merk!

Autovisie Kennisquiz: Supercars om niet te vergeten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.