Autovisie
Autovisie Nieuws 23 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Slechts één oplossing voor brandgevaar Opel Ampera-e

Alle eigenaren van de Opel Ampera-e kunnen zich opmaken voor het zoveelste bezoek aan de dealer. Dit maal vervangt het Duitse merk de complete batterij van de elektrische hatchback. De problemen met brandgevaar tot gevolg zijn niet anders op te lossen. De batterij van de elektrische auto kan zomaar in brand vliegen. Opel Technology Backgrounder - Detroit

In Nederland staan nu 3298 exemplaren van de Opel Ampera-e geregistreerd. Bij al deze modellen moet de van LG afkomstige batterij worden vervangen. Wereldwijd gaat het om meer dan 100.000 auto’s. Het gros daarvan draagt het typeplaatje Chevrolet Bolt. De Opel Ampera-e werd tot enkele jaren geleden door Chevrolet voor Opel gebouwd.

Opel Ampera-e in uitverkoop, drastische prijsverlagingen

“Niet ‘s nachts opladen”

Het probleem met het accupakket van de Ampera-e speelt al langer. De fabrikant waarschuwt zijn klanten al sinds december 2020 en adviseerde vanaf dat moment de Ampera-e niet langer in een garage te parkeren, niet langs gevels te parkeren en al helemaal niet ’s nachts de auto aan de lader te leggen. Vanwege het brandgevaar, er zijn bezitters waarbij de elektro-Opel al meerdere keren vlam vatte, voerde Opel een softwaremodificatie door, waarmee het risico zou worden weggenomen. Het gevolg was dat de laadcapaciteit van de auto met 10% werd gereduceerd.

Opel Technology Backgrounder - Detroit
Opel verkocht de Ampera-e officieel van 2016 tot en met 2019, met een uitloop in registraties tot 2020 en 2021.

Zorgen veiligheid Opel Ampera E: garages in de fout met brandbare accu

Meer problemen bij LG

Voor LG is het niet het eerste accuprobleem. De leverancier was eerder betrokken bij een grootschalig batterijprobleem in onder andere de Ford Kuga, BMW X3 Plug-in Hybrid en Kia e-Niro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.