Autovisie
Autovisie Nieuws 11 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Chevrolet Bolt wordt Opel Ampera-e

De Chevrolet Bolt komt toch naar Europa. Voor de Europese markt heeft General Motors de volledig elektrische auto alleen omgedoopt tot Opel Ampera-e.

De Opel Ampera-e komt in 2017 op de markt.De ‘e’ in Opel Ampera-e staat voor ‘elektrisch’. In tegenstelling tot zijn voorganger moet de auto het volledig van zijn accucapaciteit hebben, hij heeft niet langer een benzinemotor die de accu’s bij kan laden.

De Opel Ampera-e is vrijwel identiek aan de Chevrolet Bolt, hij is alleen op een aantal kleine punten aangepast. Zo heeft hij een Opel grille, een Opel logo op de achterkant en andere badges op de zijkant. Met andere woorden: nog kleinere verschillen dan destijds tussen de Opel Ampera en Chevrolet Volt.

“Rond de 150-200 kilometer”

De elektrische Opel moet in 2017 op de markt komen voor een volgens Opel ‘zeer bereikbare prijs’. Net als de Bolt krijgt hij een elektrische range van zo’n 300 kilometer, wat in de praktijk rond de 150-200 kilometer zal betekenen. Ook krijgt hij de laatste versie van Opel OnStar aan boord, wat inhoudt dat de auto altijd verbonden is met internet. In geval van de Ampera-e, moet dat ook te gebruiken zijn om een laadpaal mee te zoeken.

Opel Ampera-e

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.