Autovisie
Autovisie Nieuws 21 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Slechts één Bentley Mulliner Bacalar met Track Pack

Van de Bacalar bouwt Bentley Mulliner slechts twaalf exemplaren en geen van die auto’s is hetzelfde aangekleed. Maar één auto valt extra op door een specifieke wens van de koper.

De Engelse coachbuilder had het verzoek nooit eerder gehad en moest er speciaal zijn design- en ontwikkelingsteam om met ideeën te komen om de bijzondere wens van de klant in vervulling te laten gaan. Nu zijn wensen van de klant voor Bentley Mulliner nooit opvallend of bijzonder, het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om alle wensen in vervulling te laten gaan, zolang de bankrekening van de clientèle het toelaat en het vereiste binnen de wetgeving valt. Dat geldt ook voor de specifieke wens van de klant voor de Bacalar.

Circuitpakket

Bentley Mulliner heeft zelfs een naam verzonnen om de nadrukkelijke wens van de klant onder te scharen. Die luidt Track Pack, vertaald circuitpakket. Toch is het niet voor het circuit bedoeld. De specifieke klant zat tijdens de configuratiesessies met het color & trim-team van Bentley naar de designvoorstellen te kijken en kwam op het idee om de buitenspiegels achterwege te laten. Tegen Autovisie betitelt hij de buitenspiegels als ‘flaporen’. Nu heeft de koper enkele racewagens in zijn imponerende collectie en zo kwam hij op het idee om de twee kolossen op de deuren achterwege te laten. Bentley Bacalar

Twee setjes

Het ontwikkelingsteam van Bentley Mulliner is vervolgens aan de slag gegaan hoe de specifieke wens te realiseren, aangezien de spiegels noodzakelijk zijn voor de typegoedkeuring van de barchetta. Na verschillende sessies is gekozen voor twee setjes aluminium portieren. De een heeft de buitenspiegels, in de ander ontbreken de bevestigingspunten plus spiegels. Maar omdat er twee setjes zijn, diende de deuren wel tegelijkertijd te worden gespoten, geeft Bentley Mulliner aan Autovisie aan, en dat is om kleurverschil te voorkomen. De fabrikant heeft slechts één interieurpaneel gemaakt, dat op beide portieren past. Vandaar dat de draaiknop voor de spiegelverstelling aanwezig is. Dat betekent tevens dat de klant een extra sleutel krijgt, want elke set portieren heeft een eigen (metalen) slot. Bij de aflevering van de auto ontving de klant een houten kist met daarin de twee portieren mét gemonteerde buitenspiegels en carbon fiber-behuizing. Bentley Bacalar

Initialen

Er bestaat maar één Bacalar met het Track Pack, aangezien het idee van een van de twaalf kopers komt en de fabrikant de keuzes voor de aankleding van de open tweezitter niet met de andere elf kopers deelde. Voor het Track Pack diende de klant bij te betalen. De fabrikant hanteerde een prijskaartje van 1,6 miljoen euro, exclusief belastingen. Het bedrag was ook zonder opties. Zo heeft een van de twaalf Bacalar-kopers zijn initialen in de carbon fibre-dashboardafwerking laten verwerken. Een andere optie was om de interieurkleur in de standaard geleverde tassenset terug te laten keren. Een zwarte set ontving de klant wel zonder meerprijs.

Video Bentley Mulliner Bacalar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.