Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 2 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Skoda Vision RS blikt vooruit op Rapid-opvolger

Nog een RS van Skoda, maar dan eentje die niet in de verkoop gaat. De Vision RS blikt vooruit op de opvolger van de Rapid Spaceback – die meer richting de Volkswagen Golf gaat – en de toekomstige RS-designtaal.

skoda_vision_rs_9_01de00f70cda0886

Kijk dus even door de concept car-gekkigheid heen en je weet ongeveer hoe de nieuwe Rapid Spaceback eruit gaat zien. En met die gekkigheid valt het allemaal best mee. De Vision RS is vooral organisch ingestoken, aldus Skoda. Zo zijn er organische bestanddelen in de lak verwerkt die warmte zouden reflecteren. Ook zijn er veel recyclede materialen toegepast in het interieur en zijn bepaalde onderdelen uit de vezels van ananasbladeren opgetrokken.

Plug-in hybride

Voor de aandrijving van de Vision RS zorgen een 150 pk sterke 1,5 liter benzinemotor en een 102 pk leverende elektromotor. Samen zijn ze goed voor 245 pk, waarmee de voorwielaangedreven Vision RS in 7,1 seconden van stilstand naar 100 km/h gaat. Hij haalt een top van 210 km/h. Dankzij zijn 13 kWh-batterij kan het studiemodel overigens 70 kilometer op elektrische kracht alleen rijden. De Skoda Rapid-opvolger die uit de Vision RS voortkomt, zal echter ook gewoon met alleen benzine- en dieselmotoren leverbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.