Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 2 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Skoda Kodiaq RS is snelle zelfontbrander

De hete SUV is aan een opmars bezig: Autovisie reed eerder deze week met de Cupra Ateca, Audi onthulde de SQ2 en Skoda komt met de Kodiaq RS. Hij wordt aangedreven door een 2,0 liter twinturbo dieselmotor met 240 pk en 500 Nm.

skoda_kodiaq_rs_58_014d009b0d1508fc

Standaard is de Kodiaq RS uitgerust met een zeventraps automaat met dubbele koppeling en vierwielaandrijving. Hij sprint in 7 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt een topsnelheid van 220 km/h. En aangezien zo’n dieselmotor niet buitengewoon sportief klinkt, monteert Skoda een Dynamic Sound Booster. Met andere woorden: een systeem dat nepmotorgeluid via de speakers de cabine in blaast, waarbij het geluid per rijdmodus verschilt. De bestuurder van de Kodiaq RS kan kiezen uit Eco, Comfort en Sport.

Alcantara en kunstleer

Qua uiterlijk volgt Skoda het bekende recept. De Kodiaq RS staat op sportief ogende lichtmetalen wielen (20 inch), is afgewerkt met zwarte exterieurdetails (zoals de grille, buitenspiegels en raamlijsten) en heeft twee grote zichtbare uitlaatmonden. In het interieur is het vooral Alcantara en kunstleer wat de klok slaat. De stoelen, het dashboard en het stuur zijn afgewerkt met rode stiksels en RS-logo’s. De Kodiaq RS heeft standaard een digitaal instrumentarium. Wanneer hij op de markt komt en wat hij gaat kosten, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.