Autovisie
Autovisie Nieuws 2 okt 2018

Infiniti in de herhaling met Project Black S

Deze auto hadden we toch al eerder gezien? Ja en nee. De Infiniti Project Black S lijkt inderdaad heel erg op de vorig jaar onthulde Q60 Black S Concept, maar is een doorontwikkeling van die performance coupé.

infiniti_project_black_s_prototype_012a00b70c94096e

De Project Black S is gebaseerd op de Infiniti Q60, maar veel overeenkomsten zijn er niet. Het duistere studiemodel is samen met het Formule 1-team van Renault ontwikkeld en koppelt een slim hybridesysteem aan een twinturbo V6. De Project Black S zet remenergie om in elektriciteit (zoals alle hybrides en elektrische auto’s doen), maar wekt ook stroom op door de warmte van de uitlaatgassen om te zetten.

Minder dan 4 seconden

Het vermogen van de blubberdikke tweedeurs ligt op 571 pk. Dat zou genoeg moeten zijn om de Project Black S in minder dan 4 seconden naar 100 km/h af te schieten. Gaat hij in productie? Infiniti heeft nu immers al twee keer een soortgelijk model voorgesteld. Nee, vooralsnog zijn er geen plannen. Wel heeft Infiniti de ambitie om in de komende zeven jaar de helft van zijn modellen te elektrificeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.