Autovisie
Autovisie Nieuws 4 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Sergio Marchionne: ‘Ferrari komt toch met een super-SUV’

‘Il palla è da il chiesa.’ Als dat tenminste, ‘de kogel is door de kerk’ betekent. Ferrari heeft bevestigd dat er een SUV komt. “Het gaat gebeuren”, zei directeur Sergio Marchionne, “maar dan wel op de Ferrari-manier.”

Ferrari GTC4Lusso -1- Autovisie.nl

Het marktsegment van de luxe en sportieve SUV’s is veel te groot om te negeren, aldus Marchionne. “We hebben veel klanten die heel graag in zo’n soort auto zouden willen rijden met een Ferrari-logo erop.” Begin 2018 presenteert Ferrari een nieuwe vijfjarenplan, volgens Automotive News Europe, en daarin wordt waarschijnlijk een SUV of crossover opgenomen.

Winst verdubbelen

Ferrari wil zijn winst in de komende vijf jaar verdubbelen en zou daarom uit zijn traditionele supercarniche willen treden. De vraag naar grote SUV’s is de laatste jaren enorm toegenomen, vooral in China. Rolls-Royce, Aston Martin en Lamborghini zijn bezig met een hoge vierwielaandrijver. Bentley introduceerde in 2015 de Bentayga.

Miljard euro

In Maranello valt overigens flink wat te vieren, want Ferrari heeft het afgelopen kwartaal weer als een zonnetje gedraaid. De sportwagenfabrikant maakte een winst van 270 miljoen euro, wat 53 miljoen euro meer is dan in dezelfde periode een jaar eerder. Ferrari verwacht over heel 2017 een winst te maken van meer dan 950 miljoen euro. Marchionne denkt zelfs dat 1 miljard euro mogelijk is.

Review: Ferrari 812 Superfast (2017)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.