Autovisie
Autovisie Nieuws 4 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Voor u gevonden: Lamborghini Diablo SE30 uit Cosmic Girl

Deze Lamborghini Diablo SE30 “sends me into hyperspace when I see her pretty face”. Want inderdaad, de paarse Italiaan is van Jamiroquai-frontman Jay Kay geweest en figureerde in de videoclip voor de single Cosmic Girl.

dm2322-bevaqsck

Van de Diablo SE30 zijn slechts 150 stuks gebouwd, waarvan zestien met het stuur aan de rechterkant. Hij werd midden jaren negentig op de markt gebracht om dertig jaar Lamborghini te vieren. De verschillen met de ‘gewone’ Diablo zijn duidelijk zichtbaar. De SE30 heeft een diepere frontspoiler, vier extra lampen aan de voorkant, luchtinlaten met twee spijlen voor de achterwielen, zijruiten met slechts een klein hoekje dat naar beneden kan en lichtgewicht magnesium wielen. De 5,7 liter V12 van de Diablo werd licht aangepast en gekoppeld aan een meer open uitlaat, waardoor hij van 492 pk naar 530 pk ging. De topsnelheid van de SE30 ligt op 333 km/h.

Viola Metallic

De in Viola Metallic uitgevoerde Lamborghini staat te koop voor 549.995 pond (608.000 euro) bij de Engelse supercardealer Amari, die de auto jaren geleden ook aan Jay Kay afleverde. De Jamiroquai-zanger had daarvoor al een Diablo SE30, maar die raakte total loss bij een ongeluk. Kay bestuurde de Lambo zelf in zijn videoclip voor de single Cosmic Girl uit 1996. In de clip komen verder een Ferrari F355 Berlinetta en een Ferrari F40 voor. De F40 was Pink Floyd-drummer Nick Mason, die hem in de video ook bestuurde. Jay Kay zelf is een bekend autoverzamelaar. Een van zijn laatste aankopen is een knalgroene Ferrari LaFerrari.

Koop dan! Lamborghini Diablo van Donald Trump

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.