Autovisie
Autovisie Nieuws 16 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Koop dan! Lamborghini Diablo van Donald Trump

Yep, de ‘Donald-Diablo’ staat wederom te koop. Want presidentskandidaat Donald Trump mag Amerika dan weer ‘great again’ willen maken, in de jaren negentig reed hij liever Italiaans. Een Lamborghini Diablo VT Roadster om precies te zijn.

s-l16002

En we moeten het ‘the Donald’ nageven; hij heeft de Diablo – die vorig jaar ook al eens op eBay stond – smaakvol samengesteld. Je verwacht het niet van een man die zijn appartementencomplexen en golfbanen steevast voorziet van een huizenhoog gouden Trump-logo.

Telefoonschijven

Hoe dan ook, de Le Mans blauwe Lambo met zwart-wit interieur is in 1997 speciaal voor Trump gebouwd. Er is niet een andere in deze kleurstelling. De vierwielaangedreven Diablo rolt op 18 inch lichtmetalen wielen in telefoondraaischijfdesign en heeft een 5,7 liter V12 met 492 pk en 580 Nm.

Vijf ton

De verkoper neemt alvast een voorschot op de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Op het achterruitje van de Diablo – formaat brievenbus – prijkt een Trump 2016-sticker, dus van het toch al beperkte zicht in de binnenspiegel blijft niets over.

LEES OOK: LAMBORGHINI WEIGERT TE STOPPEN MET V12

En het is uit investeringsoverwegingen maar te hopen voor de eventuele koper dat Trump president wordt, want de aanbieder vraagt een enorm bedrag voor de Diablo. Hij (of zij) kocht de Lamborghini vorig jaar voor 299.000 dollar (204.000 euro) op eBay en wil er nu minimaal 460.000 dollar (409.000 euro) voor hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.