Autovisie
Autovisie Nieuws 4 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Magna-baas: “Het loopt niet zo’n vaart met EV’s”

Fabrikanten zijn veel te optimistisch over het marktpotentieel van elektrische en zelfrijdende auto’s. Dat vindt althans Don Walker, algemeen directeur van onderdelengigant Magna International.

mercedes-benz-g-class-assembly-line-plant-graz

Veel autofabrikanten denken dat elektrische voertuigen tegen 2025 een marktaandeel van 25 procent zullen hebben, maar Walker noemt dat onzin. Hij schat dat het hooguit zo’n 3 tot 6 procent zal zijn. “Ik krijg hiervoor vast kritiek van veel mensen”, zei Walker op een congres. “Ze zullen zeggen dat ik niet weet waar ik over praat. Maar om eerlijk te zijn… Autofabrikanten zullen nooit publiekelijk zeggen wat ze echt geloven. Ze weten precies wat er gaat gebeuren, maar ze moeten zeggen dat [elektrische auto’s – RS] populair zullen worden, anders worden ze niet als progressief gezien.”

Volledig autonoom

“Wij krijgen veel feedback van autofabrikanten”, ging Walker verder. “En ze geloven werkelijk dat het niet zo’n vaart gaat lopen [met elektrische auto’s – RS]. Bovendien duurt het nog heel erg lang voordat er volledig autonome voertuigen op de markt komen. Dat heeft met veel dingen te maken: wetgeving, rechtszaken, kosten en complexiteit.” Volgens de Magna-topman zullen we de eerste echt zelfrijdende auto’s pas in 2025 op de weg zien, niet in 2021 zoals sommige fabrikanten denken.

Volvo introduceert vanaf 2019 alleen nog ‘elektrische auto’s’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.