Autovisie
Autovisie Nieuws 10 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Seat Ateca SUV is een paar uur te vroeg

Seat hoeft de Ateca (Autovisie had de naam al achterhaald) vanavond niet meer te onthullen, want de eerste foto’s van de SUV zijn al uitgelekt. Of het Spaanse merk heeft ze laten lekken, dat kan natuurlijk ook.

Seat 7

Hoe dan ook, Seats eerste SUV heeft duidelijk ontwerptrekken van het studiemodel 20v20 meegekregen, maar is helaas (en uiteraard) een stuk minder spannend geworden. Daarbij is het meteen duidelijk dat hier een VAG-product staat. Dek de logo’s af en er had ook een Skoda of Volkswagen kunnen staan.

“Dek de logo’s af en er had ook een Skoda kunnen staan”

De Ateca moet in ieder geval de strijd aangaan met populaire modellen als de Nissan Qashqai, Mazda CX-5 en Kia Sportage. Waarschijnlijk kunnen kopers op motorengebied kiezen tussen twee benzinemotoren (1.0 driecilinder en 1.4 viercilinder) en drie turbodiesels (1.6 TDI en twee varianten van een 2.0 TDI).

Nog twee SUV’s

De voorwielaangedreven Ateca (vierwielaandrijving is optioneel) komt later dit jaar op de markt en wordt onder zijn stalgenoot Volkswagen Tiguan gepositioneerd. In de nabije toekomst brengt Seat nog een kleinere SUV op de markt en een grote model, waarvan de 20V20 een voorbode was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.