Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 15 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Seat Ateca krijgt nieuwe uitvoering, standaard ledverlichting en meer

De Seat Ateca is een van de meest succesvolle SUV’s van de fabrikant. En aangezien het model alweer vier jaar meegaat, werd het tijd voor vernieuwing. Alhoewel je wel een getraind oog nodig hebt om de verschillen te ontdekken…

Sinds de introductie in 2016 zijn er al meer dan 300.000 exemplaren van de Seat Ateca verkocht. Afgelopen jaar is eenderde van dat aantal verkocht, en daarmee was 2019 het beste verkoopjaar voor de compacte SUV. Nu is het dus tijd voor een opfrisbeurt, en hoewel er nog geen prijzen bekend zijn, weten we wel wat er nieuw is.

Seat Ateca Xperience

Aan de buitenkant zijn de wijzigingen minimaal. Het uiterlijk is bijgepunt naar de huidige designtaal van Seat, wat vooral aan het gewijzigde front is te zien. Een andere grille en forsere bumpers (voor en achter) geven de auto een iets stoerder uiterlijk. De koplampen en achterlichten zijn nu standaard van ledverlichting voorzien (inclusief ‘dynamische’ richtingaanwijzers) en dragen bij aan een modernere uitstraling. En ja, neppe luchtopeningen/uitlaten zijn van de partij op de nieuwe Seat Ateca. Onder de mistlampen op de voorbumper zit een stuk kunststof dat volledig gesloten is, en op de achterbumper zijn twee trapezevormige stukken kunststof te vinden. Die laatste doen denken aan uitlaatopeningen, maar het is een stuk gesloten plastic. Die mogen wat ons betreft worden weggelaten.

De Seat Ateca wordt geleverd als Reference, Style, FR of Business Intense-uitvoering. Nieuw in dat rijtje is nu de Xperience. Deze variant benadrukt het zogenaamde offroad-karakter van de compacte SUV, en komt dus vooral met een wat stoerder uiterlijk. Een Range Rover zal het nooit worden, maar leuk is het wel.

Seat Ateca

 

Geen 1.6 TDI meer

In het motorenaanbod is de 1.6-liter TDI niet langer terug te vinden. Er is bij de nieuwe Seat Ateca keuze uit drie benzine- en twee dieselmotoren. Instappen kan met de 110 pk sterke 1.0 TSI met drie cilinders, gekoppeld aan een handbak. Daarboven komt de 1.5 TSI met 150 pk, eveneens met handbak of met de DSG automaat. Als laatste is er de 2.0 TSI met 190 pk, standaard gekoppeld aan een automaat en vierwielaandrijving. Bij de dieselmotoren zit je vast aan een 2.0 TDI met 115 pk en een handbak, of 150 pk en een automaat.

Seat Ateca

Goedkoop parkeren en tanken

Standaard combineert de nieuwe Seat Ateca Android Auto en Apple CarPlay met Seat Connect. Daarmee kunnen inzittenden gebruik maken van online functies en diensten, zoals live verkeersinformatie of locaties en prijzen van tankstations en parkeergarages. Het nieuwe (optionele) 9,2-inch grote infotainmentsysteem kan ook met stemcommando’s worden bediend, uiteraard met een Spaans commando. Hoe kan het ook anders. Je hebt hier gelukkig geen taalcursus voor nodig, want met de woorden ‘Hola Hola’ activeer je de stembediening. Fantástico!

Seat Ateca

Optioneel kun je de Seat Ateca een stuk ‘veiliger’ maken met Predictive Adaptive Cruise Control, Pre-Crash Assist, Emergency Assist, File assistent, Dodehoeksensor met uitparkeerassistent en Uitstapwaarschuwing. Een hele waslijst aan veiligheidssystemen dus, voor momenten van onoplettendheid. Nu ook beschikbaar in de optielijst zijn een verwarmd stuurwiel en een verwarmbare en hittereflecterende voorruit. De nieuwe Seat Ateca wordt in september dit jaar bij de dealer verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.