Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Seat Ateca maakt zich op voor facelift

De Seat Ateca gaat alweer een tijdje mee en is dus klaar voor een opfrisbeurt. De Spanjaarden laten een eerste foto van het vernieuwde model zien.

Seat presenteerde de Ateca alweer in 2016, en dat bleek toen een schot in de roos. Logisch, want het was Seats eerste SUV en dat is nou eenmaal al een tijdje het type auto dat de consument wil. In amper vier jaar wisten ze ruim 300.000 exemplaren te verkopen. Bovendien gold de Ateca als het eerste model van Cupra, het sportieve dochtermerk van Seat.

Facelift voor Ateca

Om bij de tijd te blijven, geeft Seat de Ateca nu een facelift. Volgende week wordt het nieuwe model volledig onthuld, maar we krijgen vandaag al een tipje van de sluier. Het merk deelt een foto van de hertekende bilpartij van de compacte SUV.

seat_ateca_421
Cupra Ateca

En daarop zien we niet heel veel wijzigingen. Het nieuwe model heeft een iets hertekende achterbumper, maar daar blijft het wel bij. Zelfs de lichtunits lijken in de basis dezelfde vorm te houden. Seat deelt verder bewegende beelden waarop we dynamische knipperlichten zien. Wel nieuw is de type-aanduiding die net als bij de nieuwe Leon in een ander lettertype is gedrukt.

Volkswagen Groep

Seat noemt verder dat het interieur is opgewaardeerd met een ‘volledig connected gebruikerservaring’. Hoogstwaarschijnlijk vindt het nieuwe infotainmentsysteem van de Volkswagen Groep dus ook zijn weg naar de SUV van Seat. Op motorisch gebied is er ook nieuws, maar Seat deelt nog geen details. Toch kunnen we er natuurlijk al vanuit gaan dat de Ateca er ook met mild-hybride en plug-in hybride aandrijflijnen komt die we al uit de nieuwe Leon kennen. Op 15 juni trekt Seat het doek van de vernieuwde Ateca.

Wil je meer weten over de huidige Seat Ateca? Seats eerste SUV stond in 2017 vijf maanden in de Autovisie-garage. Dries van den Elzen vertelt je in deze video al onze bevindingen van het model.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.