Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 10 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Rolls-Royce maakt unieke Phantom voor 115-jarig bestaan

Wat Bugatti kan met de Le Voiture Noire, kan Rolls-Royce ook. Tenminste, dat moeten de hoge heren bij het bedrijf gedacht hebben. De automaker bouwt een unieke Rolls-Royce Phantom voor het 115-jarig bestaan van het merk.

Rolls-Royce-Phantom-115

Een speciale editie van een bestaande auto maken om te vieren dat je als merk jarig bent, is niets nieuws. Sterker nog, vrijwel elke autofabrikant doet dit. Maar net als Bugatti pakt Rolls-Royce het iets anders aan door maar een enkele auto als speciale jarig-editie naar buiten te duwen. De Britse luxeslee-maker heeft voor dit project de handen ineen geslagen met de verkoper van de duurste auto’s ter wereld: veilinghuis RM Sotheby’s.

Rolls-Royce koos ervoor om niet de gigantische Cullinan, maar de ietwat meer ingetogen Phantom om te bouwen tot unieke auto. Volgens de makers kunnen we naast een rood uiterlijk (te zien op de teaser) “an original hand-crafted leather work of art” aan de binnenkant van de auto verwachten.

Vanzelfsprekend krijgt de auto wat unieke plaquettes opgeplakt om aan te tonen dat deze auto heel erg speciaal is. De verwachting is dat dit in het interieur niet het geval zal zijn. Daar belooft Rolls-Royce al genoeg luxe en is het dus niet nodig om kenbaar te maken dat het om een one-off gaat.

Online only

Heel erg opvallend voor een oud merk als Rolls-Royce is dat het heeft besloten om de auto exclusief online te verkopen. Dit gebeurt via een veiling die door RM Sotheby’s opgezet zal worden. Details hierover zullen in de aankomende maanden gegeven worden. Voor nu weten we wel dat de veiling in de herfst van dit jaar gehouden wordt.

Over prijzen kunnen we natuurlijk heel lang gaan speculeren, maar duurder dan de La Voiture Noire gaat deze unieke Phantom zeker niet worden. Maar met een startprijs van meerdere tonnen voor een reguliere, optieloze Phantom, kan het zomaar zijn dat deze 115 jaar-editie voor meer dan een miljoen van eigenaar wisselt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.