Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 14 aug 2019

Rolls-Royce maakt maar 50 exemplaren van de Ghost Zenith

Zo af en toe doet Rolls-Royce wat extra’s met hun bestaande modellen. Dit keer claimt het merk dat het de grenzen van luxe verlegd heeft met de Ghost Zenith. Een betere Rolls bestaat niet volgens de Britten.

Rolls-Royce Ghost Zenith

 

Rolls-Royce maakt waarschijnlijk de meest luxueuze auto’s van de planeet. Maar de grenzen van deze luxe worden steeds verder opgerekt. Niet alleen door de Britten zelf, maar ook door de concurrentie. Daarom zitten ze niet stil in Goodwood. De nieuwste ontwikkelingen en het summum van luxe toont het merk in een nieuwe limited edition: de Zenith. Oftewel het afscheidsnummer van de Ghost.

Conceptmodel

Het grappige aan de Ghost Zenith is dat hij in essentie zijn inspiratie haalt uit een 10 jaar oudere versie van zichzelf. In 2009 toonde Rolls-Royce namelijk het 200EX conceptmodel aan de wereld. De auto die uiteindelijk de Ghost zou worden. Om dit te eren krijgt elke Zenith een plaque in de middenconsole waarop staat dat het hier gaan om een exclusieve Rolls. De plaque zelf is gemaakt van het omgesmolten metaal van de Spirit of Ecstasy van de 200EX.

Rolls-Royce Ghost Zenith

 

Andere unieke features voor de limited editions zijn lichtgevende deurvakken en een uiterst complexe inleg van hout, technische stof of in pianolak afgewerkte fineer. De passagiersstoelen die zich achterin de auto bevinden, zijn qua afwerking geïnspireerd op de stoelen uit de originele Silver Ghost uit 1907. Daarnaast is de middenconsole gegraveerd met een bouwtekening en is het dak voorzien van de bekende ‘shooting star’ bekleding.

Rolls-Royce Ghost Zenith

50 exemplaren

Rolls-Royce gaat maar 50 exemplaren van de Ghost Zenith produceren. De kopers krijgen hierbij de keuze uit maar een paar kleurstellingen voor het exterieur: een combinatie van Iguazu Blue en Andalusian White, of Premiere Silver en Arctic White, of Bohemian Red en Black Diamond. De auto’s worden op dit moment in met de hand gebouwd en zijn volgens Rolls-Royce al bijna uitverkocht. Vanaf volgend jaar moeten ze op de weg verschijnen.