Autovisie
Autovisie Nieuws 1 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Rolls-Royce Silver Ghost Edition eert voorganger

Rolls-Royce is in zijn eigen geschiedenis gedoken en heeft voor 2018 een bijpassend jubileum gevonden. Het is 111 jaar geleden dat de eerste Silver Ghost werd geïntroduceerd, dus is hier de Rolls-Royce Ghost ‘Silver Ghost Edition’.

01-rolls-royce-silver-aaghost-2018

De originele Silver Ghost stamt uit 1907. Rolls-Royce wilde bewijzen hoe betrouwbaar de auto was, dus schreef het merk hem in voor een aantal ritten. Zo reed de Silver Ghost zonder problemen zeventwintig keer tussen Londen en Glasgow op en neer (afstand van zo’n 24.000 kilometer). Autocar was zo onder de indruk van de Rolls-Royce dat het tijdschrift hem uitroep tot ‘beste auto ter wereld’.

Massief zilver

Dan nu deze Silver Ghost Edition. Die wordt in een oplage van vijfendertig stuks gebouwd en heeft (uiteraard) zilver als thema. In zijn lak zijn zilverdeeltjes verwerkt, de Spirit of Ecstasy is van massief zilver en in het interieur zijn zilveren details te vinden. Op het voetje van de ‘flying lady’ voorop de Silver Ghost Edition is ‘AX201’ gegraveerd, het kenteken van de allereerste Silver Ghost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.