Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 28 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Abarth komt met lichtgewicht hardtop voor 124 Spider

Je zou het een coupé-cabriolet kunnen noemen, maar anders dan bij de drielingbroer Mazda MX-5 RF kun je het ‘coupé-dak’ van de Abarth 124 Spider niet in de auto meenemen. De sportieve tweezitter krijgt een traditionele afneembare hardtop.

Het afneembare dak, dat je over de opgevouwen softtop plaatst, is van koolstofvezel vervaardigd. Dat zorgt voor een laag gewicht. Dat is niet alleen gunstig voor het zwaartepunt van de auto wanneer de hardtop op de auto is bevestigd, het vergemakkelijkt ook het plaatsen en wegnemen van de hardtop. De kap is voorzien van een achterruit. In het glas is een verwarmingselement opgenomen.

GT

Abarth presenteert het dak op een speciale uitvoering van de 124 Spider. De versie is 124 GT genaamd en beschikt naast een grijze carrosseriekleur (Alpi Orientali Grey) en gunmetal grijze buitenspiegelkappen over extra lichte lichtmetalen wielen. De wielen van OZ zijn 17 inch groot en wegen liefst 3 kg per wiel minder dan het standaard schoeisel. De uitvoering wordt neergezet als ‘special edition’. Of de oplage is beperkt, is niet bekend. Daarover doet de autobouwer nog geen uitspraken.

LEES OOK: 124 Spider S-design is Fiats wereldprimeur op Genève

Genève

De importeur geeft desgevraagd aan te onderzoeken of de uitvoering ook naar Nederland komt. Het bedrijf hoopt de vraag later dit jaar te kunnen beantwoorden. Abarth presenteert de 124 GTsamen met de slechts 16 kg zware hardtop van 8 tot en met 18 maart op de Autosalon van Genève 2018.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.