Autovisie
Autovisie Nieuws 28 feb 2018

Alfa Romeo eert Nürburgring-records met gelimiteerde Nring-versies

Met zowel de Stelvio Q als de Giulia Q heeft Alfa Romeo de snelste rondetijd op de Nordschleife in hun klasse in handen. Dat moet gevierd worden, zo vindt de Italiaanse autobouwer. Vandaar dat er 108 exemplaren van de Stelvio en Giulia Quadrifoglio NRING er aan komen.

In handen van een coureur in dienst van Alfa Romeo wist de Stelvio na het passeren van de start de finishlijn in precies 7 minuten en 51,7 seconden te bereiken. Dat deed op dat moment geen enkele SUV in een kortere tijd. Vandaar dat de Stelvio Q met zijn 510 pk sterke 2.9 V6 Bi-Turbo motor het record op zijn naam schreef. Daarvoor joeg Alfa Romeo de Giulia Q met identieke 510 pk krachtige benzinemotor aan boord hetzelfde rondje van zo’n 22 kilometer in een tijd van 7 minuten en 32 seconden af te leggen. Het was eveneens een recordtijd, tenminste in de klasse voor vierdeurs productie-auto’s. De rapste productie-auto rondt de Nordschleife in minder dan zeven minuten af, zoals de Lamborghini Huracàn Performante en de Porsche 911 GT2 RS.

lees ook: Alfa Romeo komt met ‘Turismo internazionale’ van de Giulia

CIRCUITO GREY

Alfa Romeo doopt zijn Nürburgring Edition-modellen NRING, waarbij de extra aanduiding achter Quadrifoglio staat. Veel meer dan de toevoeging in de naamgeving en de gelimiteerde oplage biedt de NRING niet echt. De gelimiteerde uitgave is herkenbaar aan een koolstofvezel badge met het oplagenummer, de aanwezigheid van de peperdure carbon/keramische remschijven, carbon-elementen in het interieur, Sparco-racestoelen en de speciale carrosseriekleur Circuito Grey livery. De carrosserielak zal niet voor de reguliere versies beschikbaar komen.

TWEEDE KWARTAAL

Alfa Romeo start de levering van de Stelvio en Giulia Quadrifoglio Nürburgring Edition in het tweede kwartaal van dit jaar. De Nederlandse importeur geeft aan de hand te zullen leggen op enkele exemplaren. De prijskaartjes zijn nog niet bekend. De uitvoering debuteert volgende week op de Autosalon van Genève 2018, die van 8 tot en met 18 maart duurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.