Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 15 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Rigoureus: Dacia vernieuwt in één klap alle modellen

Groot nieuws bij Dacia vandaag, want het vernieuwt álle modellen. De Duster, Sandero, Spring en Jogger krijgen allemaal een facelift.

En dat terwijl die auto’s maximaal twee jaar op de markt zijn, of zelfs net zijn verschenen. Het gaat dan ook niet om een enorme facelift, waarbij de auto’s van veel nieuwigheden wordt voorzien. Nee, Dacia voorziet al diens modellen van het nieuwe logo. Het gaat om het merkwapen op de neus, de achterklep en in het interieur.

Te vroeg

Da’s overigens geen verrassing. Want toen Dacia vorig jaar het nieuwe merkwapen toonde, liet het al weten deze niet direct op de modellen door te voeren. Daarvoor vond het ‘t toen nog te vroeg. De fabrikant wilde het nieuwe logo eerst in alle communicatie-uitingen gebruiken. Begin dit jaar kregen officiële dealers het logo op diens gevel. Nu pas is het tijd voor de auto’s.

Vanaf morgen zijn de modellen met het nieuwe logo te bestellen, die dan in het vierde kwartaal van dit jaar worden geleverd. Een Dacia zal dan dus niet meer zijn voorzien van die ouderwetse en chromen ‘bieropener’, waarin de merknaam van het bedrijf in staat vermeld. Nieuwe modellen krijgen het veel strakker vormgegeven logo dat wordt gedomineerd door de letters ‘D’ en ‘C’.

Band met de natuur

Verder verandert er eigenlijk niets aan de modellen van Dacia. Het uiterlijk en de interieurs van de nu beschikbare modellen gaan niet op de schop. Dat volgt pas over een paar jaar, als de Sandero klaar is voor z’n facelift. Wel voegt de Roemeense autobouwer een nieuwe kleur toe. Het gaat om de tint Lichen Kaki, die volgens Dacia doet denken aan de kleur van mos. Het benadrukt de ‘nauwe band’ van Dacia met de natuur. Juist.

Volgend jaar staat er groter nieuws op het programma van het merk. Dan introduceert het namelijk diens eerste hybride-model, in de vorm van de Jogger. Het gaat om de aandrijflijn die we nu al kennen van de Renault Clio. De twee modellen staan immers op dezelfde bodemsectie, net als de Sandero. Ook die b-segmenter krijgt in de nabije toekomst die hybride-aandrijflijn. Ook maakt Dacia zich op voor de introductie van een nieuwe productlijn. Het gaat om de SUV die we nu nog kennen als Bigster, maar de Renault-dochter is nog op zoek naar een geschikte naam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.