Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 8 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Dacia zoekt naam, Bigster afgeschoten

In de kraamkamer van Dacia wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe productlijn. Na de Spring en min of meer ook de recent voorgestelde Jogger gaat de fabrikant nog een nieuw segment betreden. Dacia weet al grotendeels hoe dat model er uit moet komen te zien, maar over de naam wordt nog hevig gediscussieerd.

En dat terwijl de fabrikant reeds een concept car van de nieuweling heeft laten zien. En die auto droeg reeds een naam. Daarvoor moeten we terug naar begin dit jaar, toen de nog verse topman van het Franse autoconcern zijn plannen voor de toekomst van Renault, Dacia en Alpine ontvouwde. Naast de kekke Renault 5 presenteerde de topman een studiemodel voor Dacia, de Bigster. Dacia Bigster

Dacia Bigster

Het is een SUV die groter is dan de bestaande en uiterst succesvolle Duster. Met de Bigster toonde Dacia zijn nieuwe designtaal. Daarnaast lanceerde het merk ook zijn nieuwe merkwapen, maar bovenal droeg ook het model an sich een boodschap uit. De Bigster gaat in productie, al duurt het nog geruime tijd voordat de eerste exemplaren de Nederlandse showrooms binnenrijden.

Dacia Jogger is moderne Bassie en Adriaan-auto

Korte tijd geregistreerd

De auto is bijna productieklaar, maar verwacht hem niet binnen enkele maanden. De autobouwer heeft meer tijd nodig om de productie daadwerkelijk op te starten. Bovendien is er nog geen naamplaatje voor de auto, zo blijkt. De begin dit jaar gebruikte naam Bigster is afgeschoten. Moederconcern Renault deponeerde de aanduiding in april, maar twee maanden later werd de aanvraag ingetrokken. Dacia Bigster

Outdoor-stijl

De fabrikant bevestigt dit. Een hooggeplaatste functionaris geeft aan dat er intern nog discussie is over de roepnaam van de grote SUV. De naam voor de auto is nog niet bepaald. Welke kant het opgaat, is niet bekend. Voor de vervanger van de Lodgy koos het merk ook voor een nieuwe aanduiding, omdat het het imago van Dacia wil verjongen. Gezien de outdoor-styling van het model koos de fabrikant voor Jogger, iets dat bij buitenactiviteiten past. Mogelijk zal de grote SUV ook een naam krijgen in lijn met de natuur en vrijheid.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.