Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Video 9 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Dacia Jogger: onvoorstelbaar veel auto voor 20 mille?

Wie met een budget van maximaal 20.000 euro gaat winkelen, komt automatisch bij een stadsauto uit het A- of B-segment uit. De enige outsider is vanaf nu deze Dacia Jogger, die in vijfzits configuratie en op LPG al vanaf 19.150 euro rijklaar met je mee mag.

En dat is met een lengte van vier en een halve meter, een wielbasis van 2,9 meter en meer dan 1.800 liter bagageruimte onvoorstelbaar veel auto voor je geld. Het is ook niet zo dat Dacia de Jogger met een verleidelijk lage prijs in de markt zet, en je vervolgens met opties alsnog financieel uitkleedt. Alleen airco zou je kunnen missen, maar die is voor 595 euro als optie verkrijgbaar.

Benzine en LPG

Een zeven- in plaats van vijfzits configuratie kost 1.000 euro extra, een 110 pk benzinemotor in plaats van de 100 pk versie die zowel op LPG als benzine loopt, kost vanwege de hogere CO2-uitstoot 500 euro meer. Om dat de Jogger ondanks z’n formaat nauwelijks meer dan 1.200 kilo weegt, is het belastingtarief zelfs met een LPG-installatie niet bijzonder hoog. Het omslagpunt ligt daardoor al bij een paar duizend kilometer.

Dacia Jogger is moderne Bassie en Adriaan-auto

Het spreekt voor zich dat je voor zo’n bedrag geen overweldigende luxe hoeft te verwachten. Het zitcomfort is evenwel uitstekend. De binnenruimte wordt maximaal benut met ruime stoelen en een grote driezits achterbank die hoog in de auto staat om de bovenbenen goed te ondersteunen. En zelfs op de derde zitrij houd je het als volwassenen van gemiddelde lengte nog wel een uur of wat uit.

Duik in de prijslijst: de goedkoopste zevenzitter

Juiste plek

Het interieur bestaat voor 99 procent uit harde kunststoffen, maar alles zit wel op de juiste plek en doet wat het moet doen. Maar is zo’n een liter driecilinder motor wel voldoende om een auto van dit formaat vooruit te krijgen? En hoe is het met het onderstel comfort gesteld? Kijk de video om erachter te komen of de Dacia Jogger het alsnog ergens laat liggen, of dat het voor de vraagprijs écht onvoorstelbaar veel auto is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.