Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 9 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Komt Lamborghini dan toch met een offroad-Huracan?

Een paar jaar geleden reden we al eens met een opgehoogde en offroad-achtige Lamborghini Gallardo. Is de autobouwer nu van plan om zelf een hoogpotige versie van de Huracan te bouwen?

Daar lijkt het eigenlijk wel op. Lamborghini liet in het verleden al een studiemodel onder de noemer Huracan Sterrato zien, maar onlangs is het model meerdere malen in de sneeuw opgedoken. Met camouflagepak aan, maar ook met meer bodemspeling en dakdragers die doen vermoeden dat de Italianen wel degelijk bezig zijn met een productieversie.

Wat Lamborghini precies van plan is, blijft nog onduidelijk. Het studiemodel dat in 2019 onder die Sterrato-naam werd gepresenteerd, had een 4,7 centimeter grotere bodemvrijheid. Ook had het model opvallende opzetstukken rond de wielkasten, alsmede een drie centimeter grotere spoorbreedte aan zowel de voor- als achterzijde. Het studiemodel had bovendien een soort imperiaal op het dak, inclusief een grote lichtbalk om het stoere karakter te benadrukken.

V10 en vierwielaandrijving

Het hart van de aandrijflijn wordt in de Huracan gevormd door een heerlijke V10 en die blijft voor deze offroad-Huracan natuurlijk behouden. De verwachting is dat men kiest voor de configuratie zoals in de EVO, dus met vierwielaandrijving en een vermogen van 640 pk. Ook de achterasbesturing van die auto zal naar alle waarschijnlijkheid terugkeren op deze offroad-versie.

Lamborghini_Huracan_EVO_Arancio052 (1)
De Huracan Evo.

Of de Huracan Sterrato dit jaar verschijnt, is de vraag. Lamborghini is in ieder geval voornemens om dit jaar vier nieuwe modellen te introduceren. Het gaat om een stekkerversie van de Urus en de Countach, die vorig jaar werd voorgesteld. Dat er een nieuwe variant van de Huracan verschijnt, lijkt ook logisch. Het model gaat nog tot 2024 mee en om het zo lang vol te houden, is er ruimte voor meerdere versies. Mogelijk kiest de Italiaanse supercarbouwer voor een open variant van de STO, of voor deze offroadversie. Of beide.

Lamborghini: vier nieuwe producten in 2022

Lamborghini Gallardo Offroad

Autovisie reed eerder al met een offroad-variant van een model uit de V10-bloedlijn van Lamborghini. Het ging om de Gallardo Offroad, die eveneens hoger op z’n poten stond en van allerlei accessoires was voorzien. Benieuwd naar het uiteindelijke recept? Kijk hieronder verder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.