Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini: vier nieuwe producten in 2022

Voor Lamborghini is 2022 het laatste jaar waarin het de uitermate succesvolle Aventador bouwt. Omstreeks juli verlaat nummer 600 van de gelimiteerde Ultimae-serie de fabriekspoort. Maar de fabrikant voegt er weer vier nieuwe producten aan toe.

Het jaar 2022 gaat de geschiedenisboeken in als eerste jaar waarin een seriemodel van Lamborghini een stekkeraansluiting kreeg. De eer heeft het verkoopkanon Urus, dat later dit jaar als plug-in hybride-uitvoering de showroom betreedt. Bij die ene stekkerauto blijft het niet, want de opvolgers van de Aventador en Huracan krijgen eveneens een stekkeraansluiting. Het worden plug-in hybrides. De grootste van de twee krijgt een geëlektrificeerde V12-aandrijflijn, de ander vermoedelijk een V6-krachtcentrale met elektro-ondersteuning. En de productlijn die Lamborghini naast de SUV en sportwagens plant, zal er alleen met stopcontact zijn, aangezien die vierzits GT-crossover alleen elektrisch aangedreven komt. Lamborghini Aventador LP780 Ultimae

Vier nieuwkomers

Lamborghini-topman Stephan Winkelmann geeft aan dat er vier nieuwe versies en varianten verschijnen. De Urus PHEV is er een van. De levering van de Countach gaat ook dit jaar van start. Welke modellen tot het kwartet verder behoren, is niet bekend. Mogelijk introduceert het merk nog een STO Spyder.

Dit zijn Lamborghini’s plannen voor de komende jaren

Op de vervangers van de Aventador en Huracan is het nog tot en met respectievelijk 2023 en 2024 wachten. De Italianen zijn momenteel druk met de ontwikkeling van het duo leverbaar. In de basis delen de twee nieuwkomers veel technische componenten, plus de architectuur. De fabrikant zorgt er wel voor dat zowel de opvolger van de Aventador als de Huracan-vervanger een eigen karakter krijgt. Sowieso is de aandrijflijn afwijkend. Mogelijk krijgt de Huracan-opvolger een van de V12-afgeleide krachtbron. Sluit een V6 niet uit. Lamborghini Countach

Volgende record in zicht

Ondanks het beperkte productievolume van de Aventador dit jaar, rekent het bedrijf op een overall recordafzet. Vorig jaar werden voor het eerst meer dan 8.400 auto’s in de fabriek te Sant’Agata Bolognese gemaakt, zo’n 200 auto’s meer dan het vorige record. Lamborghini zegt dat het nu al bijna alle productieplaatsen voor 2022 heeft vergeven.

Video’s Lamborghini

Zo kocht je een Lamborghini Sian

Ook deze Lamborghini Sian is voor Nederland

Zo kwam Lamborghini op het idee van de Urus

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.