Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Jaguar Land Rover neemt afscheid van een icoon

Liefst 37 jaar was Mike Cross aan Jaguar verbonden, maar nu hoeft hij niet meer. de techneut gaat met pensioen. Tegelijkertijd hengelt Jaguar Land Rover onderstelspecialist Matt Becker binnen.

Mike Cross was in zijn laatste functie verantwoordelijk voor Vehicle Targets en Sign-Off Director. Geen auto ontkwam aan zijn goedkeuring en zo staat er onderaan de geboorteacte van enkele belangrijke modellen zijn handtekening. Op 28 februari vertrekt Cross officieel. Hij kwam in 1978 in dienst van Land Rover en werd in 1984 verantwoordelijk voor Vehicle Dynamics bij Jaguar. Nadat de twee merken jarenlang gescheiden waren -Jaguar ging naar Ford in de jaren tachtig en Land Rover naar BMW- mocht hij vanaf 2008 beide merken onder zijn hoede nemen. Mike cross jaguar land rover

Elektrisch aangedreven Range Rover

Mike cross jaguar land rover
Mike Cross

De autobouwer roemt Mike Cross vanwege zijn inzet om het 4×4-merk te verbreden tot een fabrikant van off- en onroad modellen, waardoor de autobouwer in -voor het merk- nieuwe segmenten trad. Zo werd het modellengamma verrijkt met meerdere Range Rover-types en werd het Discovery-gamma uitgebouwd, terwijl het concern ook nieuwe technieken ontwikkelde. Momenteel werkt Land Rover aan een volledig elektrische versie van zijn topmodel Range Rover. Ook voor Jaguar speelde Cross een bepalende rol in het creëren van het rijkarakter van de modellen. Cross geeft aan dat de XFR zijn favoriet is.

Droomoccasion: Jaguar XFR

Matt Becker

Voor Jaguar Land Rover is Mike Cross de tweede sleutelfiguur die de fabrikant in korte tijd verliest. Enkele maanden geleden kondigde Land Rover-grootheid Nick Rogers aan het bedrijf te verlaten. Aan de andere kant heeft het concern een belangrijke techneut binnengehaald. Niemand minder dan Matt Becker verkast van Aston Martin naar Jaguar Land Rover. Vandaag, 24 januari, treedt Matt Becker officieel in dienst. Hij zal de verantwoording van het technische team (Vehicle Engineering) op zich nemen. De voormalige Lotus- en Aston Martin-techneut werd in verband gebracht met McLaren, maar komt nu bij de andere Engelse autobouwer te werken.

Aston Martin Valkyrie Spider
(Afbeelding: Aston Martin) (Afbeelding: Aston Martin)

Verantwoordelijk voor DBX en Valkyrie

Bij Aston Martin werkt Becker aan de DBS Superleggera en de DBX, de eerste SUV van het merk. Hij drukte ook zijn stempel op de meest potente SUV van de Engelse autobouwer, zoals hij ook verantwoordelijk was voor de Valkyrie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.