Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 16 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Review Fiat 500E Cabrio La Prima by Bocelli: Het ultieme lifestylewagentje? 

De Fiat 500 is misschien wel de bekendste kleine stadsauto. Ditmaal reden we met de 500E Cabrio ‘La Prima by Bocelli, een speciale uitvoering van de 500. Hoe prima is de Fiat 500E Cabrio ‘La Prima by Bocelli’?

In 2007 bracht Fiat een moderne herinterpretatie van de 500 uit. De elektrische versie van de 500 werd in 2020 op de markt gebracht en heeft een actieradius van ongeveer 320 kilometer op één lading. Er is zelf een Abarth-versie van.

1. Waar hebben we het over?

We kenden al de elektrische Fiat 500 Cabrio, die populair blijkt als autootje ‘voor erbij’. Een accessoire dat lange oprijlanen leuk aankleedt. Met de Bocelli-uitvoering van het topmodel, de La Prima, probeert Fiat nog meer in te spelen op de lifestylekant van de automarkt.

 2. Bocelli, wie is dat ook alweer?

Andrea Bocelli is een bekende (blinde) Italiaanse zanger en muziekproducent. Het jongere publiek kent hem wellicht nog van het nummer Perfect Symphony, dat hij in 2017 samen met popster Ed Sheeran maakte. De samenwerking met Fiat uit zich in een audiosysteem van JBL dat de Italiaanse muzikant hielp ontwikkelen.

Elektrisch is hip – Fiat 500e (2021) – Review

Voor het type auto is het een prima geluidsinstallatie, maar verwacht er ook weer niet te veel van. Er valt tot op zekere hoogte met de audio-instellingen te spelen, maar de geluidsmeldingen tijdens het starten en stoppen van de auto klinken opvallend krakerig en goedkoop. Het cabriodak produceert daarbij op de achtergrond een constant windgeruis. Dat is normaal voor een auto met stofdak en hier zelfs minimaal, maar het helpt de geluidsbeleving niet.

3. Fijn cabriootje die Fiat 500E?

De lichte ruis kan de pret van het open dak niet drukken. De elektrische stofkap kent twee open standen. In de eerste stand trekt het dak zich terug tot aan de achterste zitrij. Het vliegenvangertje aan de voorkant escorteert de wind grotendeels over het open dak heen. Ideaal om tijdens frisser weer toch met open dak te rijden.

Fiat 500E Cabrio ‘La Prima by Bocelli
(Afbeelding: Fiat)

Loopt het kwik verder op, dan biedt de tweede stand uitkomst. De stofkap volgt de daklijn via de achterzijde omlaag en vouwt samen met de achterruit weg. Het zicht naar achteren is dan minder, maar een lichte bries verkoelt in rap tempo het zonovergoten interieur. De stoelverwarming houdt je te allen tijde warm.

4. Fiat 500E Cabrio ‘La Prima by Bocelli, ideaal lifestylewagentje?

Dat maakt het inderdaad een ideaal lifestyleautootje. Met de extra grote 17-inch wielen, speciale bekleding en verchroomde elementen kun flaneer je eindeloos door de stad. Althans, tot de opgegeven WLTP-range van 302 kilometer bereikt is. In de praktijk, zeker buiten de stad, zul je die actieradius echter niet halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.