Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 16 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze elektrische auto’s vind je nu als betaalbare occasions

Veel mensen willen wel elektrisch rijden, maar hebben simpelweg het geld er niet voor. Nieuwe elektrische auto’s zijn vaak namelijk nog flink aan de prijs. Gelukkig verschijnen steeds meer EV’s als betaalbare occasions op de tweedehandsmarkt.

Dat is fijn, want voor velen is een nieuwe auto kopen geen optie. Zelfs de goedkoopste nieuwe elektrische auto, een Dacia Spring, kost je minimaal 21.750 euro. Weinig geld voor een EV, veel geld voor mensen die een betaalbare auto zoeken.

Elektrische auto’s als betaalbare occasions

Gelukkig zijn er inmiddels enkele betaalbare elektrische auto’s te vinden op verkoopsites zoals Gaspedaal.nl. Uiteraard is het aanbod van auto’s met verbrandingsmotor vele malen groter. Ben je daarin geïnteresseerd, dan hebben we hier nog een verrassend betaalbare Amerikaanse auto als occasion voor je. Nu terug naar de andere kant van het autospectrum: elektrische auto’s.

1. Nissan Leaf – 7.500 euro

De Nissan Leaf was een van de eerste elektrische auto’s die in groten getale geproduceerd werd. Een prima autootje dat zelfs de betrouwbaarste auto van de afgelopen tien jaar is gebleken.

Elektrische occasion, tweedehands auto, occasion. 20000 euro, 20.000 euro, Nissan Leaf

De eerste generatie Nissan Leaf koop je vanaf 7.500 euro als occasion. In de praktijk is de range zo’n 125 kilometer, wat niet overhoudt. Begin 2018 kwam de tweede generatie Nissan Leaf hier op de markt. Met zijn 40 kWh-accu komt deze elektrische auto in de praktijk zo’n 235 kilometer ver. Je betaalt er dan meer voor: occasions beginnen bij zo’n 17.000 euro.

2. Renault Zoe – 15.800 euro

De Renault Zoe zette in 2013 voet op Nederlandse bodem. De compacte elektrische auto wordt soms zonder accu verkocht, omdat Renault de auto in eerste instantie zowel met als zonder accu aanbood. Kocht je een Zoe zonder accu, dan moest je deze huren. Daardoor was de aanschafprijs aanzienlijk goedkoper.

Renault Zoe

Occasions mét accu beginnen bij een kleine zestien mille. Daarvoor vind je bijvoorbeeld dit exemplaar uit 2017. Op de teller staat ruim 81.500 kilometer en de 41 kWh-batterij brengt je in de praktijk ruim 250 kilometer ver.

3. Tesla Model S – 26.500 euro

Een lijstje met ‘betaalbare’ elektrische auto’s en dan aankomen met een Tesla-occasion van 26.500 euro?! Ja, op het eerste oog lijkt dat vreemd. Maar er valt wat voor deze elektrische occasion te zeggen.

Met een wat ouder exemplaar mag je namelijk levenslang gratis opladen. Hoe dat zit, lees je hier. Deze regeling geldt ook voor dit exemplaar, met bijna 205.000 kilometer ervaring. Klinkt veel, maar voor dit geld worden ook veel Tesla-occasions aangeboden die al bijna 300.000 kilometer gereden hebben. In dat opzicht valt het wel mee, toch?

Unieke elektrische auto

Bovendien is deze Tesla Model S niet alleen veel krachtiger dan de andere elektrische auto’s in deze lijst, ook is de actieradius beduidend beter. In de praktijk moet een kleine 400 kilometer aan bereik haalbaar zijn op een volle accu. Wil je toch liever in iets uniekers? Dan kun je er ook voor kiezen je eigen auto om te bouwen tot EV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.