Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de goedkoopste McLaren van Nederland

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal gingen we op zoek naar de goedkoopste McLaren en vonden deze.

De Briste supercar kwam in 2011 op de markt en werd in oplage van slechts 600 exemplaren gebouwd. Het is de eerste auto die ontworpen en geproduceerd is door McLaren Automotive.

De goedkoopste McLaren van Nederland

We gingen op zoek naar de goedkoopste McLaren die je in Nederland kan kopen en kwamen deze MP4-12C tegen voor net geen 138 mille. Echt goedkoop is dat natuurlijk niet, het blijft immers een unieke Britse supercar.

Meer vermogen dan op papier

Onder de motorkap van de goedkoopste McLaren ligt een 3,8-liter V8 met twee turbo’s. Op papier is de auto goed voor 600 pk en 600 Nm aan koppel. Echter, in praktijk is dit meer. Hoe dat zit, zie je in onderstaande video.

De Briste supercar sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,1 seconden en haalt een topsnelheid van 329 kilometer per uur. De prestaties zijn mede te danken aan het lage gewicht van 1.339 kilogram.

McLaren MP4-12C, occasion, goedkoopste van Nederland
De gevonden McLaren MP4-12C occasion. (Afbeelding: AutoTrack)

Om gewicht te besparen is het chassis volledig vervaardigd van koolstofvezel. De Carbon MonoCell weegt slechts 80 kilogram en is gebaseerd om een monocoque uit de Formule 1.

Goedkoopste McLaren occasion

De goedkoopste McLaren die je in Nederland kan kopen, zit dus niet zo goedkoop in elkaar. De nieuwprijs was dan ook meer dan 275.000 euro. De auto komt uit 2012 en is in 2021 ingevoerd naar Nederland. Volgens de kilometerteller heeft hij iets meer dan 26.000 kilometer ervaring. De occasion heeft volgens de RDW-data al sinds 2016 geen geldige APK gehad.

Desondanks ziet de auto er op de foto’s goed uit. Of hij sinds 2016 enkel in een garage heeft gestaan of als track-auto gebruikt is, wijst de advertentie niet uit. Wil je de goedkoopste McLaren bekijken? Dan moet je afreizen naar de verkoper in het Drentse Erica.

Deze occasion wil je: Audi S1, een supercar-killer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.