Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 25 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Renault Suite N°4 is elektrische en rijdende slaapkamer

Renault viert dit jaar de verjaardag van de legendarische 4. Dat doet het onder andere met deze bijzondere Suite N°4.

Dat is een samenwerking tussen Renault en de Franse Mathieu Lehanneur, een industrieel ontwerper. Laatstgenoemde werd gevraagd om zijn visie op de iconische 4 te geven. En dus werd dat een auto met een hoop architectonische invloeden, gezien het beroep van Lehanneur.

Vorstelijke suite

De Suite N°4 is namelijk een hotelkamer in de open lucht, zo stelt de Fransman. “De Suite N°4 opent de deur naar een nieuw soort mobiliteit, die ernaar streeft mensen ervaringen te laten beleven. Hij is zelfs beter dan de mooiste vorstelijke suite.”

Wat is er dan allemaal aangepast? De Suite N°4 heeft dezelfde afmetingen als een regulier Viertje, maar heeft een opengewerkte achterzijde die nu vrijwel volledig met polycarbonaat is afgewerkt. De grille is gesloten en gemaakt van gepolijst aluminium, terwijl de carrosserie is gecoat met drie lagen verf om het eruit te laten zien als cement. Dat is uiteraard een verwijzing naar hedendaagse architectuur.

Dit is wanneer we de nieuwe Renault 5 kunnen verwachten

Volledig elektrisch

Op het dak liggen bovendien transparante zonnepanelen, die de batterij van de auto kunnen opladen. De ouderwetse verbrandingsmotor is, bijna obligaat, vervangen door een elektrische aandrijflijn. Binnenin de auto is er uiteraard ruimte om van de buitenwereld te genieten. De stoelen en het dashboard zijn bekleed met geel fluweel. De vloerbedekking in de achterzijde van de Suite N°4 is gemaakt van natuurlijke vezels. Alle materialen komen daarbij uit Frankrijk en zijn volgens Renault geleverd door Parijse meubelproducenten.

In de komende weken zal deze Renault Suite N°4 te zien zijn in een aantal Franse tentoonstellingen, maar het is voor de autobouwer een mooie manier om alvast de aandacht op de toekomst te verleggen. Renault komt namelijk definitief met een moderne 4, onder de naam 4ever. Dat wordt een crossover die (in tegenstelling tot vroeger) bóven de nieuwe 5 in het programma komt te staan. Wil je weten hoe die auto er waarschijnlijk uit komt te zien, lees dan verder in dit artikel. Verwacht ‘m echter nog niet al te snel op de markt, want de 4 verschijnt ná de 5. En die zien we pas in 2024.

Moderne en elektrische Renault 4 lijkt er echt te komen, dit is ‘m!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.