Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 25 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Renault tovert nieuwe Kangoo om tot luxe camper!

Renault verbouwd de Kangoo L2 E-Tech electric tot de ‘Hippie Caviar Motel’, een concept car. De Franse fabrikant transformeert het nieuwe model tot een luxe en duurzame camper.

Dit is niet de eerste keer dat ze met een dergelijk project op de proppen komen. Vorig jaar onthulde ze namelijk het ‘Hippie Caviar Hotel‘, een luxe camper gebaseerd op de Renault Trafic.

“Een nieuwe stap richting avontuurlijke vrijetijdsauto’s”

De concept car moet volgens Renault de meest reislustige avonturiers aanspreken. Waarschijnlijk spreekt het de ongeduldige avonturiers iets minder aan. De camper op basis van de Kangoo moet het namelijk doen met een actieradius van 285 kilometer. Geen gigantisch bereik, maar na 30 minuten opladen ben je weer 170 kilometer onderweg volgens het bedrijf.

Renault Kangoo camper met panoramadak

In de Caviar Motel kun je de achterbank transformeren tot een eenpersoonsbed. Vervolgens kun je achteroverliggen en genieten van het zicht dat het panoramadak je biedt.

Er zijn ook tal van praktische aspecten aan de Renault Kangoo. Zo is er genoeg ruimte om verschillende sportattributen zoals ski’s mee te nemen.

(Afbeelding: Renault)

Het thema van duurzaamheid zit hem niet alleen in de elektrische aandrijflijn van de camper, maar ook in de materialen waar de vloer en de opbergruimtes van gemaakt zijn. Namelijk gerecyclede banden en kurk.

Onthulling van de ‘Hippie Caviar Motel’ camper volgt later

Veel meer details over de Renault Kangoo concept camper hebben we nog niet. Het model wordt namelijk pas 19 september officieel onthuld door het concern. Dan vindt namelijk de IAA Transportation-bedrijfsautobeurs in Hannover plaats.

Het Hippie Caviar Hotel op basis van de Renault Trafic

Om alvast een beeld te krijgen van wat we kunnen verwachten van de concept camper, kunnen we even terugkijken naar het vorige soortgelijke project van Renault.

Renault Trafic, Hippie Caviar Hotel
(Afbeelding: Renault)

De destijds splinternieuwe Renault Trafic kreeg eenzelfde soort beurt als de Kangoo. De laadruimte van de bus werd getransformeerd tot een zeer fraaie en moderne woonkamer inclusief gordijnen. Daarnaast kun je via de uitschuifbare trap naar het uitgebreide dakterras van de camper.

Renault biedt daarnaast een échte ervaring die hoort bij een 5-sterrenhotel. Je hebt de mogelijkheid om een logistieke container te bestellen die afgeleverd wordt op de plek waar je kampeert. Daarin zit onder meer een cabine met douche en toilet. Met deze uitrusting ben je binnen no-time het populairste stel op de camping!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.