Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 25 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Chassis 12 Bugatti EB110 Super Sport legt lat hoger

Het duurde jaren voordat de veilingwaarde van de Bugatti EB110 Super Sport door de twee miljoen dollar knalde, maar inmiddels heeft de Italiaanse supercar de barrière van de drie miljoen dollar doorbroken. Tijdens de 2022-veiling van Gooding & Company tijdens de Monterey Car Week werd er een recordbedrag voor de Bugatti neergeteld.

Voor de lieve som van 3.167.500 Amerikaanse dollars werd de Bugatti  afgehamerd. De waarde van chassis 012 ligt nog eens een kleine half miljoen dollar hoger dan wat er een jaar terug voor een latere EB110 Super Sport werd betaald. Het geboden bedrag ligt zelfs een miljoen boven het hoogste bod voor chassis 011 tijdens de Zoute Sale 2021 in het Belgische Knokke. De stijgende lijn lijkt zich door te zetten.

Erkenning Bugatti EB110 Super Sport

En dat na jaren van stabiele waardes, die rond het miljoen schommelden. De GT-variant, waarvan er zo’n drie keer zoveel exemplaren zijn gemaakt lagen op een gegeven moment op zo’n drie euroton. De flinke waardestijging volgde feitelijk pas nadat het vorige Bugatti-management de EB110 Super Sport als echte Bugatti erkende. 

De top van het merk onder Volkswagen-supervisie, niet in de laatste plaats door Bugatti’s designbaas Achim Anscheidt, bracht voor een zijn zijn few-off modellen zelfs een ode aan de EB110. De Centodieci (Italiaans voor 110) kreeg verschillende exterieure verwijzingen naar zijn oudere broer, zoals het kleine hoefijzer, de vormgeving van de achterlichten, de transparante plaat boven de motor en het paneel met gaten op de b-stijl.

Tien maal Centodieci

Bugatti maakte tien exemplaren van de Centodieci. Inmiddels hebben verschillende bezitters van die few-off ook een EB110 Super Sport in de collectie. Het prijskaartje van de Centodieci bedroeg acht miljoen euro (exclusief belastingen). Voor de supercar rekende veilinghuis Gooding & Company op een opbrengst van 3.000.000 tot 3.500.000 Amerikaanse dollars.

Wil je meer weten over de Bugatti EB110 Super Sport, kijk dan onderstaande video. Wil je alles over de Bugatti Centodieci weten, klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.