Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 12 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Is dit de nieuwe recordhouder van Bugatti?

Tijdens de Pebble Beach-veiling van RM Sotheby’s in het Amerikaanse Monterey is er in augustus 2021 een Bugatti EB110 Super Sport voor 2.755.000 dollar afgehamerd. Het is nog steeds een recordbedrag voor de snelle Italiaanse supercar, want de Super Sport die een maand later in het Belgische Knokke onder de hamer kwam, bleef steken op omgerekend 2.585.715 dollar. Maar zit de stijgende lijn er weer in? Veilinghuis Gooding & Company denkt van wel.

Over een week of twee wordt er voor de derde maal binnen een jaar een Bugatti EB110 Super Sport geveild. Ditmaal is het chassisnummer 12 uit de reeks van 136 gebouwde exemplaren van de EB110. Van het topmodel Super Sport wist Bugatti er begin jaren negentig slechts 30 te vervaardigen in zijn fabriek te Campogalliano.

Prijzen Bugatti EB110 Super Sport gaan door het dak

Tien procent van het productievolume is dus binnen twaalf maanden op een veiling aangeboden. Dat na jaren van radiostilte rondom de Bugatti EB110. De prijzen gaan nu plotseling door het dak. Waar je een jaar of vijftien geleden niet eens een miljoen voor de Super Sport kreeg en de GT zelfs op drie ton bleef hangen, is er nu sprake van enkele miljoenen.

Amper mee gereden

Gooding & Company verwacht dat de Bugatti EB110 Super Sport zoals die tijdens Monterey Auto Week wordt aangeboden, voor een nieuw record gaat zorgen. De verwachting is een opbrengst van 3 tot 3,5 miljoen dollar. Chassisnummer ZA9BB02E0RCD39012 heeft zijn lage kilometerstand in zijn voordeel. De eigenaren van de snelle Italiaan hebben er nooit mee durven rijden. De kilometerstand vermeldt 991 kilometer… In 2019 heeft de Bugatti wel een beurt ondergaan, zo blijkt uit de onderhoudssticker.

De in Grigio Chiaro Metallizato gespoten Bugatti EB110 Super Sport komt met de originele boeken, gereedschap, accessoires en documentatie als (betaalde) rekeningen. Het bewuste exemplaar startte zijn carrière in Duitsland. Koper Ariane Müller kreeg de auto op 23 maart 1994 uit handen van dealer Auto König overhandigd. Het exemplaar, direct gebouwd na het inmiddels in Nederlandse handen verkerende chassis 011, bracht ook een tijdje in Japan door, maar kwam in 2012 naar Zwitserland. Nu wordt de 600 pk sterke supercar met V12-motor in Amerika geveild.

Volkswagen Passat W8: leasebak met Bugatti-bloed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.