Autovisie
Autovisie Nieuws 25 aug 2022
Leestijd: 1 minuut

Koenigsegg maakt 20 mensen uitzinnig met gelimiteerde CC850

Koenigsegg zegt overdonderd te zijn door de belangstelling voor de fonkelnieuwe CC850 en gaat twintig exemplaren extra bouwen. Waar de geplande 50 stuks reeds een jaar geleden waren verkocht, daar zijn enkele van de 20 auto’s nog beschikbaar. En je hoeft nog geen loyale klant van de Zweedse autobouwer te zijn om er een te bemachtigen.

Verjaardagspakket: Koenigsegg CC850

In totaal komen er 70 stuks van de CC850 beschikbaar. Ook dit volume heeft een betekenis. De in eerste instantie gecommuniceerde oplage van vijftig stuks verwees naar de 50e verjaardag van Christian von Koenigsegg eerder dit jaar. Die verjaardag is een van de redenen waarom Koenigsegg met de limited edition komt. De tweede reden is de twintigste verjaardag van de CC8S, Koenigseggs allereerste productiemodel. Door vijftig en twintig bij elkaar op te tellen, komt de Zweedse sportwagenbouwer op 70 units uit.

Volgens Christian von Koenigsegg moest hij de oplage wel verhogen, want met vijftig auto’s kon hij de groep trouwe klanten niet bedienen. Toch geeft de grondlegger van het merk aan dat niet alle exemplaren naar zijn gefortuneerde fans gaan. Met de sportcoupé met uitneembaar dakpaneel wil hij ook nieuwe klanten aantrekken. Voor de onderneming zorgen de twintig extra auto’s voor een extra omzet van zo’n vijftig miljoen euro.

Monterey Car Week

Koenigsegg stelde de CC850 afgelopen weekeinde tijdens de Monterey Car Week in Californië voor. De eerste kopers hadden de auto al een jaar terug mogen aanschouwen, waarna het orderboek zich eenvoudig liet vullen. De bouw van de sportwagen start in 2023.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.