Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 12 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

“Prijsverhoging brandstof gaat leiden tot duurdere boodschappen”

Volgende maand worden de accijns op diesel, benzine en LPG weer verhoogd. Dit betekent dat we nog allemaal net voordat het 1 juli is langs het tankstation willen om zoveel mogelijk brandstof in te slaan. Dit kan voor gigantische drukte bij de pomp zorgen. Daarbij kan de prijsverhoging volgens BETA-voorzitter Ewout Klok leiden tot (nog) duurdere boodschappen.

De benzine is vanaf 1 juli 13,8 eurocent duurder dan de dag ervoor. Tank je 50 liter benzine, dan ben je 6,90 euro extra kwijt.

Drukte aan de pomp

Om drukte bij de tankstations te voorkomen, is aan te raden om niet de laatste twee dagen van deze maand te tanken, maar net iets eerder. Belangenvereniging Tankstations (BETA) maakt zich niet zozeer zorgen om de drukte aan de pomp, maar eerder om de prijsverhoging van brandstof.

Zuinig rijden, brandstof, benzine, duurder, diesel, boodschappen, besparen, brandstof

Klok, zelf ook pomphouder, zegt: “Vooral in het grensgebied krijgen ondernemers het zwaar. Nu hadden we geluk dat we ongeveer op hetzelfde prijsniveau zaten als België en Duitsland. Maar nu prijzen we onszelf weer helemaal uit de markt. Het is idioterie dat de accijns op brandstof tussen landen zo verschilt.”

Prijsverhoging brandstof gaat leiden tot duurdere boodschappen

Klok denkt dat de duurdere brandstof zelfs gaat leiden tot prijsverhogingen in de supermarkt. “Het vervoeren van brood en kaas kost ook weer meer. We zijn een transportland”, licht de voorzitter toe.

Hoewel de prijs van brandstoffen als benzine aankomende maand stijgen, gaat het terugdraaien van de accijnsverlaging in 2024 misschien niet door. Hoe dit zit, lees je in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.