Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 30 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Waarom benzine een stuk duurder wordt

Benzine wordt weer duurder. Juli stijgen de prijzen van brandstof opnieuw.

Vanaf 1 april 2022 werden de accijnzen op brandstof verlaagd. Diesel, benzine en LPG werden hierdoor goedkoper. De belastingverlaging werd verlengd tot en met 30 juni.

Benzine wordt weer een stukje duurder

De benzine is vanaf 1 juli 13,8 eurocent duurder dan de dag ervoor. Tank je 50 liter benzine, dan ben je 6,90 euro extra kwijt. De actuele prijs van Euro95 ligt op 1,972 euro volgens United Consumers (30 mei 2023). Dit betekent dat je per liter Euro95 vanaf juli zo’n 2,11 euro moet betalen.

Ook LPG en Diesel duurder

Niet alleen benzine wordt duurder. Ook diesel en LPG stijgen in prijs. Per liter betaal je in plaats van 4,17 eurocent aan accijns vanaf 1 juli 5,16 eurocent aan accijns. Een stijging van 0,99 eurocent per liter.

Benzine, duurder
(Afbeelding: ANP)

LPG stijgt ook in prijs. Per liter betaal je vanaf juli 3,2 eurocent meer.

Benzine stijgt in 2024 verder in prijs

Hoewel benzine, diesel en LPG dus duurder worden, is de prijs nog niet op oud niveau. Per 1 januari 2024 wordt de brandstof, vergeleken met nu, 22,5 cent per liter duurder. De accijnzen zijn dan weer op het niveau van voor 1 april 2022. Dat duurt gelukkig nog even.

Besparen

Om zo min mogelijk brandstof te verbruiken, kan je het best zo zuinig mogelijk rijden. Autovisie geeft je de vijf beste tips om benzine te besparen. Echter, er is nog een slimme tip die in dit lijstje ontbreekt. Je kan namelijk je Google Maps op een brandstof-bespaar instelling zetten. Hoe dit zit, lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.